Μία
ακόμη διεθνής καταξίωση για το πολυαγαπημένο Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου. Το γλυκό αυτό μοσχάτο κρασί έχει τοποθετηθεί στις κάβες των
φημισμένων πολυκαταστημάτων Waitrose.
Η γευσιγνωστική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Waitrose Λονδίνου
από τον Andy Howard,
διακεκριμένο Βρετανό Master of Wine, το κατέταξε ως «worth buying» (αξίζει να το αγοράσεις) . Συγκεκριμένα, το άρθρο του Andy Howard φιλοξενήθηκε
στο site της
διεθνούς καταξιωμένης Αγγλίδας Master of Wine, Jancis Robinson , www.jancisrobinson.com, το οποίο αποτελεί ένα από τα
σημαντικότερα εργαλεία ενημέρωσης του παγκόσμιου οινικού κόσμου, ως βήμα
αξιολόγησης των πιο φημισμένων κρασιών. Ο Andy Howard
έγραψε τα ακόλουθα: «Πολύ ξεχωριστό,
με χρυσαφένιες πορτοκαλί αποχρώσεις, με καταπληκτικά, έντονα ανθικά αρώματα
Μοσχάτου.Σταφίδες και ξύσμα
πορτοκαλιού στο στόμα, με νύξεις
κουκουναριού, 200 γρ/λίτρο
υπολειμματικά σάκχαρα, διατηρείται “φρέσκο” λόγω της οξύτητας που ισορροπεί.Ενδιαφέρον και αισθητά διαφορετικό από τα
νότια Γαλλικά vin doux naturel. GV 16,5» . Ενιαίος
Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ) , Vin Doux
Μοσχάτο 2017, ΠΟΠ Σάμος, Ελλάδα £8.99
Η ΔΟΚΙΜΗ
Η γευσιγνωστική δοκιμή πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τα
κρασιά που βρίσκονται στον κατάλογο των πολυκαταστημάτων Waitrose, από έγκριτους επαγγελματίες του οινικού κόσμου στην
Αγγλία. Εξάλλου, οι Βρετανοί καταναλωτές οίνου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όχι
μόνο στην ποιότητα των κρασιών αλλά και στη σχέση ποιότητας και τιμής. Για εκείνους, ένα άριστα ποιοτικό κρασί σε
προσιτή τιμή αποτελεί αξία μοναδική και αποτελεί ικανή συνθήκη εδραίωσης ενός
κρασιού στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο που οι εξαγωγές των Σαμιώτικων γλυκών
κρασιών του ΕΟΣ Σάμου στην Αγγλία -και ιδιαιτέρως του Samos Anthemis – μετρούν ήδη κάποιες
δεκαετίες, με σταθερές τοποθετήσεις σε φημισμένα σημεία πώλησης και εστίασης. Ο ΕΟΣ Σάμου κερδίζει μία ακόμη διεθνή
αναγνώριση από τους επαγγελματίες του οινικού κόσμου και συνεχίζει την
εξωστρεφή του πορεία, προσφέροντας τις γεύσεις και τα αρώματα του σαμιακού
αμπελώνα σε όλο τον κόσμο.
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε
συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των
αμπελουργών-μελών του. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν
από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες
όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες. Η οινική παραγωγή της
Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την
ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους
προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze
(Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα
φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση
του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux
,
που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα
με φρούτα καθώς και επιδόρπια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου