Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ωριμασμένο Ribeye σε βέλγικη σοκολάτα Callebaut από τον κρεοτέχνη Νίκο Κεχαγιά

  Για δυο μήνες το ribeye υπέστη wet aging και μετά αφέθηκε για τέσσερις ημέρες σε ξηρή ωρίμανση για να αποβάλλει την υγρασία του .Στη συνέχεια ο Νίκος Κεχαγιάς το κάλυψε με τη διάσημη βελγική σοκολάτα Callebaut  και έμεινε για άλλες 10 μέρες στη ξηρή ωρίμανση για να δώσει τα έντονα αρώματα της σοκολάτας . Το steak απόκτησε με την ωρίμανση υπέροχη τρυφερότητα γιατί τα ένζυμα  που βρίσκονται  στους μυς του διασπούν  το κολλαγόνο στους ιστούς ενώ το λίπος οξειδώνεται από την έκθεση του στο οξυγόνο . Η ντελικάτη και μελωμένη σάρκα του ribeye ήταν ασυναγώνιστη και γλυκοφάγωτη , απελευθέρωσε εξαίσιες  σοκολατένιες εντάσεις που εισέβαλαν στη στοματική μου κοιλότητα με την ορμή ενός πρώτου έρωτα !!!! Το συνοδέψαμε με την αφιλτράριστη και απαστερίωτη καπνιστή μπύρα «Πλάστιγγα» που πλημμύρισε τον ουρανίσκο μας έντονα αρώματα καπνιστής και καβουρδισμένης βύνης .

  ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΝΙΚΟΣ  ΚΕΧΑΓΙΑΣ 

Ο «αρτίστας» κρεοτέχνης  Νίκος Κεχαγιάς (βραβευμένος σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς ) από την Καβάλα πειραματίζεται συνεχώς επάνω στην ωρίμανση κρεάτων γιατί όπως υποστηρίζει το σιτεμένο κρέας  γίνεται πιο τρυφερό ενώ αποκτά πιο βαθιά κρεάτινη νοστιμιά . Πάντα είναι ένα βήμα μπροστά στη τέχνη του ο Νίκος αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στο σίτεμα του μοσχαρίσιου κρέατος , πότε με καπνιστό ουίσκι, πότε με παλαιωμένο ρούμι , με εισαγόμενους μονοποικιλιακούς εσπρέσο , με παλαιωμένα τσίπουρα ακόμα και με άχυρα και κάρβουνα !!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου