☛ Ο chef του εστιατορίου «Namaste» Τάσος Εσιρπέογλου πήρε τον Θασίτικο ξινό τραχανά και έφτιαξε ένα έξοχο αιχμηρό πιάτο που μας προσέφερε βαθιά νοστιμιά και ανατολίτικες πικάντικες εντάσεις . Τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν Καραμανλίδικο σουτζούκι , καμένο βούτυρο και φέτα της ορεινής Καβάλας.
☛ Ο ξινός τραχανάς του εργαστηρίου ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε» από τον Πρίνο της Θάσου είναι ένα υπέροχο «μασίφ» ζυμαρικό που ζυμώνεται αριστοτεχνικά με ποιοτικά χωριάτικα υλικά . Και το εξηγώ , αφού φτιάξουν πρώτα το προζύμι (με σιμιγδάλι, αλεύρι , κατσικίσιο γάλα και πρόβειο γιαούρτι) προσθέτουν άλμη , καθόλου λάδι (για να μην αφήσει τις γλυκές νότες του) και το αφήνουν να ξινίσει για τρεις ημέρες . Το αναμιγνύουν στη συνέχεια με τη ζύμη και το αφήνουν να φουσκώσει και να ξινίσει για άλλες τρεις ημέρες . Ακολουθεί το τρίψιμο και μετά ο τραχανάς απλώνεται στο δωμάτιο για να φτάσει την επιθυμητή υγρασία και να μην μουχλιάσει στο πέρασμα του χρόνου. Όλη η παράδοση των σπιτικών ζυμαρικών της Θάσου κριμένη σε ένα σακουλάκι «Σαν Άλλοτε» !!!
Το εργαστήριο ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε»
☛ Το 2018 ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα δημιουργούν το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στο Πρίνο της Θάσου. Τα παιδιά με σταθερά βήματα , απεριόριστη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και με σύμμαχο τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες , δημιούργησαν τα παραδοσιακά ζυμαρικά Θάσου «Σαν Άλλοτε». Μπαίνοντας στο εργαστήριο η καθαριότητα που επικρατεί είναι «χειρουργική» , στην ατμόσφαιρα διάχυτες μυρωδιές και αρώματα από αλλοτινές εποχές , αλεύρι από φρεσκοαλεσμένο σιτάρι , φρέσκα χωριάτικα αυγά , κατσικίσιο γάλα, πρόβειο γιαούρτι , σιμιγδάλι και βότανα μαζεμένα από τις πλαγιές του Υψάριου .
Επικοινωνία : Για παραγγελίες στα τηλέφωνα 693 685 6701, 693 236 2802 , 259 307 1560 και στο e-mail: info@sanallote.gr , Πρίνος, Θάσος .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου