Εδώ ο chef του εστιατορίου «Namaste» Τάσος Εσιρπέογλου μαγείρεψε τα Θασίτικα φλυμάρια με αλανιάρη κόκορα κρασάτο και πεκορίνο τρούφας . Ο κόκορας σημειωτέον μπήκε σε μαρινάδα με μυρωδικά και κόκκινο κρασί για είκοσι τέσσερεις ώρες .Ένα πιάτο πολύ εκφραστικό , με γευστικές εντάσεις , κρεάτινη γευστικότητα και πλούσια αρώματα .
☛ Στους παραδοσιακούς γιουφκάδες (φλυμάρια
στην θασίτικη ντοπιολαλιά) ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα βάζουν
φρέσκο αγελαδινό γάλα και τρία ολόκληρα χωριάτικα αυγά στο κιλό . Σε περίπτωση
που θα χρειαστεί να προσθέσουν
περισσότερη υγρασία στα φλυμάρια δεν βάζουν ποτέ νερό αλλά συμπληρώνουν με
φρέσκο γάλα , κι αυτό είναι που δίνει ποιοτικό όγκο στα ζυμαρικά τους και τα
κάνει να διαφέρουν από τα άλλα .
☛Τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Θάσου είναι με όλη τη σημασία της λέξεως ….«μασίφ» , έχουν καλή συμπεριφορά στο μαγείρεμα , συνδυάζουν τέλεια τη γλυκύτητα του σιμιγδαλιού με τα χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού , ενώ προσφέρουν αβίαστα μια συμπυκνωμένη νοστιμιά και πληρότητα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου