Από το 2017 το “Χαρούπι” στα Λαδάδικα, κοσμεί την εστιατορική σκηνή της Θεσσαλονίκης . Ο βραβευμένος σεφ Μανόλης Παπουτσάκης υπηρετεί με συνέπεια την δημιουργική ελληνική κουζίνα με τις ευρηματικές προτάσεις του. Πήρε λοιπόν αυθεντικές κρητικές γεύσεις , τις εμπλούτισε προσθέτοντας την δημιουργική του πινελιά και μας τις παρέδωσε προς τέρψη του ουρανίσκου μας !!! Έτσι εκσυγχρόνισε το απάκι και το έκανε καρπάτσιο με πορτοκάλι , ανανέωσε το τηγανητό κουνέλι προσθέτοντας στο πιάτο πουρέ μελιτζάνας , πανζάρι, σκόρδο, αμύγδαλο, κρεμμύδι, και σάλτσα στιφάδο. Τελειοποίησε το τσιγαριαστό αρνί με συνοδεία από χειροποίητες σφακιανές πιτούλες , στάκα, ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι . Οι μελάτοι κρόκοι αναδείχθηκαν σε ένα πιάτο μπιζουδάκι με την προσθήκη κρέμας στάκας, chips από απάκι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, σπαράγγια & τρούφα. Εκείνο που διατήρησε την μπρούταλ γήινη νοστιμιά του ήταν οι χοχλιοί που τους τηγάνισε με ξύδι και δενδρολίβανο , οτιδήποτε άλλο ήταν περιττό !!! Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη σας δίνεται η δυνατότητα παράλληλα με το à la carte menu να απολαύσετε ένα ατομικό set menu με κάποια από τα αγαπημένα σας πιάτα και με συνοδεία κρασιού: με 12 πιάτα (€65) και 5 ποτήρια κρασί από τον κρητικό αμπελώνα και μια εξαιρετική τσικουδιά (+28€).
Η ώρα του επιδόρπιου : το φινάλε στο γεύμα μας γράφτηκε με μια μαύρη μυζηθρόπιτα από χαρουπάλευρο, ασπρόμαυρο σουσάμι και «μέλι» χαρουπιού, «ξεροτήγανα» από φύλλο χαρουπάλευρου με μέλι και καρύδια.
Tips : Δόξης 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη , τηλ. κρατήσεων : 2310526262, κινητ: 6988526262 , Ώρες λειτουργίας : 13:00 μ.μ -01:00π.μ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου