☛ Το ζυγούρι είναι το αρνάκι που έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής , πήρε λοιπόν ο Μάνος Κασίδης ένα κομμάτι του ζώου και το έβαλε να ωριμάσει για 15 ημέρες . Η μέθοδος αυτή ονομάζεται ξηρά ωρίμανση (dry aging) , αφαιρεί την υπερβολική υγρασία από το κρέας και διεισδύει στο σαρκώδες μέρος του κρέατος και στο λίπος, ενισχύοντας σημαντικά τη γεύση ,την τρυφερότητα και τη ζουμερότητά του . Το αποτέλεσμα μας άρεσε , ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αναμονή των 15 ημερών , συμπυκνωμένα μπρούταλ αρώματα , κρουστή σάρκα και η νοστιμιά στα ύψη !!!! Προσοχή να μην ψήσετε το κρέας πολύ , αν ξεπεράσετε τον καθορισμένο χρόνο ψησίματος θα γίνει η προβατίνα σαν λάστιχο ☛ Ο Μάνος Κασίδης είναι ένας νέος κρεοπώλης δεύτερης γενιάς που αγαπά υπερβολικά τη δουλειά του . Είναι low profile , ανήσυχος αλλά και μεθοδικός , ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στη σχολή κρεοπωλών και συνεχίζει τη λειτουργία του οικογενειακού κρεοπωλείου στα Δωμάτια του Παγγαίου . Εκτός από την ξηρά ωρίμανση των κρεάτων , ο Μάνος Κασίδης παρασκευάζει και μια σειρά αλλαντικών φυσικής ωρίμανσης ελληνικών και ευρωπαϊκών , μετά το ελληνικό ζαμπόν και το χοιρομέρι έφτιαξε ισπανικό σαλάμι τσορίθο, ιταλικό προσούτο και bresaola .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου