☛ Στη Γαλλία θα το βρεις σαν jambon cru ή jambon de Bayonne, στην Ιταλία σαν prosciutto di Parma, στην Ισπανία ως Iberian ham (jamon iberico). Ο Μάνος Κασίδης το ονόμασε Παγγαιορείτικο χοιρομέρι και θα το προμηθευτείτε από το κατάστημα του που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Παγγαίου , όπως και τα υπόλοιπα χειροποίητα αλλαντικά που φτιάχνει. Για την παρασκευή του επέλεξε μπούτι νεαρού χοίρου , αφού το πάστωσε με θαλασσινό αλάτι για ένα χρονικό διάστημα στη συνέχεια το τοποθέτησε σε εκλεκτά καρυκεύματα και βότανα (μερικά από τα οποία μάζεψε από το όρος Παγγαίο) . Το άφησε να ωριμάσει φυσικά για οχτώ μήνες σ’ ένα σημείο του χωριού από όπου περνάει το πογάζι του Παγγαίου για να συναντήσει τις κρύες αέριες μάζες του όρους Σύμβολο . Στο τελικό στάδιο το χοιρομέρι μπήκε για ένα μήνα στο ψυγείο ωρίμανσης για να ενισχυθεί η ζωηρότητα του κρέατος και να εμπλουτιστεί με ξεχωριστές νότες γεύσεων. Το Παγγαιορείτικο χοιρομέρι που δοκιμάσαμε ήταν εξαίσιο , πλησιάζει σε νοστιμιά το προσούτο , έχει βελούδινες και βουτυρώδεις υφές , γεύση ξηρών καρπών και μετρημένο λίπος . Αυτό το υπέροχο μεζεδάκι θα το βρείτε στο Κρεοπωλείο «Τα Κουδούνια» στα Δωμάτια του Παγγαίου τηλ: 2592 052040
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου