Στο χωριό Κηπιά του Παγγαίου οι Μικρασιάτες κάτοικοι του τηρούν εδώ και δεκαετίες ένα διαφορετικό τρόπο στο ψήσιμο ενός λατρεμένου κυριακάτικου φαγητού , κατσικάκι στο φούρνο με γέμιση ρυζιού . Αφού ετοιμάσουν το ταψί με το κατσίκι το σκεπάζουν πρώτα με μια λαδόκολλα και στη συνέχεια σφραγίζουν το ταψί με ζυμάρι για να μη φύγει ο ατμός όταν θα ψήνεται . Με τον τρόπο αυτό θα ψηθεί το κρέας με μεγαλύτερη νοστιμιά και θα κρατήσει όλα τα αρώματα του και δεν θα στεγνώσει η σάρκα του . Τοποθετούν το ταψί στο κέντρο του φούρνου , φέρνουν τη θράκα με τη μασιά γύρω γύρω για να ψηθεί ομοιόμορφα και σφραγίζουν τη πόρτα του ξυλόφουρνου με λάσπη για να μην υπάρχει απώλεια της θερμότητας . Όταν το ζυμάρι μαυρίσει ολοκληρωτικά πάνω από το ταψί σημαίνει πως το φαγητό μας είναι έτοιμο. Η σιελόρροια θα εκτοξευτεί στα ύψη από τη στιγμή που θα ανοίξει το ταψί και θα σας πάρουν οι πρώτες μυρωδιές . Καλή σας όρεξη !!!
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
Κηπιά-Παγγαίου : Γεμιστό κατσίκι …. «χτιστό» σε ξυλόφουρνο !!!
Στο χωριό Κηπιά του Παγγαίου οι Μικρασιάτες κάτοικοι του τηρούν εδώ και δεκαετίες ένα διαφορετικό τρόπο στο ψήσιμο ενός λατρεμένου κυριακάτικου φαγητού , κατσικάκι στο φούρνο με γέμιση ρυζιού . Αφού ετοιμάσουν το ταψί με το κατσίκι το σκεπάζουν πρώτα με μια λαδόκολλα και στη συνέχεια σφραγίζουν το ταψί με ζυμάρι για να μη φύγει ο ατμός όταν θα ψήνεται . Με τον τρόπο αυτό θα ψηθεί το κρέας με μεγαλύτερη νοστιμιά και θα κρατήσει όλα τα αρώματα του και δεν θα στεγνώσει η σάρκα του . Τοποθετούν το ταψί στο κέντρο του φούρνου , φέρνουν τη θράκα με τη μασιά γύρω γύρω για να ψηθεί ομοιόμορφα και σφραγίζουν τη πόρτα του ξυλόφουρνου με λάσπη για να μην υπάρχει απώλεια της θερμότητας . Όταν το ζυμάρι μαυρίσει ολοκληρωτικά πάνω από το ταψί σημαίνει πως το φαγητό μας είναι έτοιμο. Η σιελόρροια θα εκτοξευτεί στα ύψη από τη στιγμή που θα ανοίξει το ταψί και θα σας πάρουν οι πρώτες μυρωδιές . Καλή σας όρεξη !!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου