Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Microgreens και βρώσιμα άνθη από τον Καβαλιώτη παραγωγό Κώστα Βλαχόπουλο

Ο Κώστας Βλαχόπουλος ξεκίνησε  το 2021 να ασχολείται συστηματικά με την παραγωγή των Microgreens (φυτάρια ή βλαστάρια) τα οποία αναπτύσσονται σε υδροπονικά συστήματα στο έδαφος ή σε θερμοκήπια. Οι φύτρες είναι σπόροι που μόλις έχουν βλαστήσει και είναι στα πρώτα στάδια του βιολογικού τους κύκλου, είναι εύκολοι στην χώνεψη και αφομοιώνονται καθώς απορροφούνται πλήρως από τον οργανισμό.  Παράλληλα ο Κώστας Βλαχόπουλος ασχολήθηκε και με την καλλιέργεια των βρώσιμων λουλουδιών (βιόλα τρικολόρε ,κατιφέ, λουλούδια και φύλλα καπουτσίνο , κενταύρια , καλέντουλα) η χρήση των οποίων στη μαγειρική χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, από τους Κινέζους, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Τα λουλούδια, εκτός από το να διακοσμούν και να ομορφαίνουν τους κήπους μας , αποτελούν και μια άριστη πρώτη ύλη για το φαγητό  δίνοντας  μια διαφορετική διάσταση στις συνταγές μαγειρικής.  Τα βρώσιμα λουλούδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία . Οι φύτρες και τα  βρώσιμα λουλούδια χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική εδώ και μερικά χρόνια για να ομορφύνουν την παρουσίαση ενός πιάτου , ενός γλυκού ή ακόμη και ενός κοκτέιλ. Σήμερα ο Γιάννης Βόρης (μάγειρας στο «Ρεμέτζο» της Μυκόνου) μας έφτιαξε τρία διαφορετικά πιάτα σεβίτσε από φιλέτο τσιπούρας, μπακαλιάρου και λαυρακιού , τα στόλισε εξαίσια με τις φύτρες και τα βρώσιμα άνθη από τις καλλιέργειες του Κώστα Βλαχόπουλου . Τα πιάτα μηδενός εξαιρουμένου ήταν έργα τέχνης , παράλληλα με την γαστρονομική ηδονή που μας προσέφεραν , ξεχείλιζαν από εικαστική νοστιμιά με αποτέλεσμα να ανεβάσουν την όρεξη μας σε άλλη διάσταση.

Tips : Όσοι ενδιαφέρονται για τα Microgreens και τα βρώσιμα άνθη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη της «micro salad»  Κώστα Βλαχόπουλο στο κινητό: 6973032061 ή να του στείλουν e-mail : info@microsalad.gr

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου