Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Κελάρι Διαλεκτό: Δοκιμάζουμε τα κόκκινα κρασιά του Κτήματος παρέα με τον οινοποιό Γιάννη Αποστολίδη


Info : Το Κελάρι Διαλεκτό δημιουργήθηκε το 2007 από τον Γιάννη  Αποστολίδη και τη  Βάσω  Τουρουνίδου στο  ομώνυμο γραφικό πετρόκτιστο  χωριό της επαρχίας Νέστου στα σύνορα του ποταμού Νέστου με τη Θρακική  γη . Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές και αυτόματη γραμμή εμφιάλωσης.  Λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης βρίσκεται το πέτρινο κελάρι, όπου ωριμάζουν και παλαιώνουν τα κρασιά μέσα σε δρύινα βαρέλια σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Στο χώρο αποθήκευσης τα εμφιαλωμένα κρασιά ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες. Στη τελευταία  μας επίσκεψη είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε τα κόκκινα κρασιά  του Κτήματος συντροφιά με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Αποστολίδη , όλα μονοποικιλιακά  όπως το Syrah που μας  δίνει σκούρα κόκκινα κρασιά  με πλούσιο σώμα ,  το Merlot την αγαπημένη ποικιλία των ελλήνων οινοποιών  και  το Αγιωργίτικο αυτή τη σαγηνευτική  ελληνική ποικιλία αμπέλου, που χαϊδεύει τις αισθήσεις μας με τη  κομψότητα του  και την  ένταση των  αρωμάτων του .
 

            WINE  TEST  

«Syrah» : Ερυθρός ξηρός οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας . Εντυπωσιάζει το πορφυρό χρώμα του και τα υπέροχα άρωμα κόκκινων φρούτων, μαύρου πιπεριού, βιολέτας και βανίλιας. Ωρίμασε για δώδεκα μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια από το δάσος Allier. Συνοδεύει άριστα μαλακά κολλώδη τυριά (Μπρι, καμαμπέρ, ροκφόρ)  που απορροφούν τις πολλές τανίνες του κρασιού καθώς και κρεατικά με πικάντικες σάλτσες . Στη γεύση αισθανόμαστε εντυπωσιακή λιπαρότητα, καλά ενσωματωμένες ταννίνες , ισορροπία και μακρά επίγευση. Έχει δυνατότητα παλαίωσης από πέντε έως 10 χρόνια.


« Merlot » : Η πιο trendy κόκκινη ποικιλία με έντονο κόκκινο χρώμα, αρώματα κερασιού, φράουλας, δαμάσκηνου και μπαχαρικών . Στη γεύση ισορροπημένο μεταξύ των ταννινών και της λιπαρότητας.  Γεμάτο κρασί με ευχάριστη επίγευση. Συνοδεύει άριστα  κρεατικά, κυνήγι, μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα και ζυμαρικά με πικάντικες σάλτσες.




«Κόκκινα  χώματα» : Ένα νεαρό κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο , με βαθύ λαμπερό κόκκινο χρώμα, εκρηκτικά αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μέτρια οξύτητα και με μαλακές τανίνες, λόγω της προσεκτικής οινοποίησης που εφαρμόστηκε. Συνοδεύει άψογα μοσχαρίσιο κρέας ψητό στη σχάρα , κυνήγι μαγειρευτό , τυρί σαγανάκι , γλυκές γραβιέρες και  φρούτα .

«Βασιλική πορφύρα» (Syrah) : Ημίγλυκος ερυθρός οίνος  με  έντονο πορφυρό χρώμα και με τα αρώματα των κόκκινων φρούτων και μαρμελάδας να κυριαρχούν. Ευχάριστη γλυκόπιοτη γεύση και μακρά επίγευση. Συνοδεύει διάφορα σοκολατένια γλυκά, καραμελώμενα φρούτα , bitter σοκολάτα , ενώ πίνεται και σαν aperitif .Σερβίρεται στους 12 με 14 °C



 


TIPS: Στο οινοποιείο «ΚΕΛΑΡΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟ»  λειτουργεί κατάστημα πώλησης κρασιών και είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :  Ιωάννης  Αποστολίδης - Βάσω  Τουρουνίδου , τηλ : 2591052117 , e-mail: kelarid@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου