WHO IS WHO: Ο Θανάσης Μισάλτης είναι ένας επιτυχημένος νομάδας-ζυθοποιός (έτσι ονομάζονται όσοι ζυμώνουν και εμφιαλώνουν τη μπύρα τους σε άλλες
μικροζυθοποιίες) από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής . Αφού
πειραματίστηκε , ζύμωσε και δοκίμασε διάφορες συνταγές κατέληξε στη παραγωγή μιας μπύρας με μέλι . Την
ονόμασε Valtinger και πρόκειται για μια golden honey ale αφροζυμωτή μπύρα με πλούσια αρώματα .Στη προσπάθεια αυτή ο
Θανάσης Μισάλτης είχε άξιο συμπαραστάτη
και βοηθό την Γερμανίδα σύζυγο του Χριστίνα
που κατάγεται από το Βερολίνο.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Ο Θανάσης Μισάλτης χρησιμοποίησε κατά τη ζύμωση γενναίες ποσότητες
λυκίσκου με αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών καθώς και εκλεκτή ελληνική
βύνη κριθαριού . Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε η Valtinger είναι μια ελαφριά , αφροζυμωτή , χρυσαφένια honey ale μπύρα με πλούσια αρώματα . Η ελαφριά πικρή της επίγευση ισορροπεί με την γλυκύτητα του μελιού .
Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–13οC
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: H μπύρα Valtinger την οποία εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που την δοκίμασα
συνοδεύει άριστα μοσχαρίσιες μπριζόλες , λατρεμένα burger και ελαφριά τυριά όπως το cheddar . Cheers!!!
Stathis Harpas Γιάννης Τατσίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου