WHO IS WHO: Έχει πλέον και η Καβάλα την δική της μπύρα ,
ονομάζεται Marmita και την παρασκευάζουν δυο νέοι άνθρωποι ο Θάνος
Τσουκαλάς και ο Βαγγέλης Φάκας . Η πρώτη παρουσίαση της έγινε πριν από μερικούς
μήνες στο «Beer festival» της Θεσσαλονίκης όπου οι διοργανωτές έκαναν
μια επιτυχημένη προσπάθεια να αναδείξουν
την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής μικροζυθοποιίας και ο κόσμος το εκτίμησε με
την αθρόα προσέλευση του .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η “Marmita” (αλκοόλ 5,2%) είναι μια κόκκινη Red ale μπύρα με ήπια οξύτητα για να
ενισχύει περισσότερο τα αρώματα των λυκίσκων που περιέχει , ενώ βγάζει
μια ελαφρώς πικάντικη και φρουτώδη γεύση. Για την παρασκευή της ο Θάνος και ο Βαγγέλης χρησιμοποίησαν βύνη pale ale που
προμηθεύτηκαν από τη βυνοποιία Θράκης (Βεργίνα) , γερμανικές βύνες ελαφρώς καραμελώμενες κόκκινου χρώματος
και τη διάσημη βύνη Abbey που όμοια
της δεν υπάρχει , μια και η έντονη πικράδα της όταν ωριμάζει με το χρόνο εξελίσσεται ευχάριστα
προσφέροντας γεύσεις φρεσκοψημένου
ψωμιού, ξηρών καρπών και φρούτων. Όταν ήρθε η ώρα του λυκίσκου επέλεξαν τον
εξαιρετικό Magnum για την
πικράδα του και τον αρωματικό Cascade . Πειράζοντας ελαφρώς τη συνταγή της μπύρας πρόσθεσαν μια
κλασσική αγγλική μαγιά για να
μετατρέψουν το ζυθολεύκος σε μια αφροζυμωτή, απαστερείωτη , αφιλτράριστη και πορτοκαλοκόκκινη μπύρα red ale . Ιδανική θερμοκρασία
σερβιρίσματος 6 – 8οC
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Marmita μπορεί να συνοδεύσει
αρμονικά στο τραπέζι σας λευκά κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα) , noodles με σος
σόγιας και κοτόπουλο , σολομό καπνιστό και πιάτα της ασιατικής κουζίνας με
γλυκόξινες σάλτσες . Cheers !!!
Stathis Harpas Γιάννης Τατσίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου