WHO IS WHO: Ο Μάνος Ναζλίδης πειραιώτης στην
καταγωγή, βρέθηκε στη Χίο το 2010 και μαζί με τον Χιώτη Ιάκωβο Αμύγδαλο ξεκίνησαν τη
λειτουργία της μικροζυθοποιίας με τον διακριτικό τίτλο «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ» στο Κάμπο της Χίου . Το 2012 άρχισε η παραγωγή της
Φρέσκιας Μπύρας Χίου , η εμφιάλωση της οποίας γίνεται πάντα αφιλτράριστη και
απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής
μπύρας . Ζυμώνεται και ωριμάζει για 4 έως 6 εβδομάδες σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς καμία
προσθήκη συντηρητικών ή άλλων προσθέτων. Πρώτη
κυκλοφόρησε η Φρέσκια Μπύρα Χίου-House Ale μια αφροζυμωτή
μπύρα που ζυμώνεται από εκλεκτές
ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Στον κατάλογο προστέθηκε αργότερα η Smoked Robust Porter . Το 2017 ήρθε η σειρά της Chios Beer BBQ μιας καπνιστής μπύρας με διακριτική πικράδα και έντονα αρώματα ξύλου.
To 2018 βγήκε στη κυκλοφορία η πρώτη μαστιχόμπυρα , «Chios Beer Wheat» το όνομα της και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε όλη την
Ελλάδα αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες της
Αμερικής όπου έγινε θέμα στον αμερικανικό και ομογενειακό τύπο της Νέας Υόρκης
.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η Chios Beer Wheat είναι μια Witbier θολή ξανθιά μπύρα με
βελούδινη υφή , ενώ βγάζει στη γεύση νότες ψωμιού και το ευχάριστο άγγιγμα της
μαστίχας . Βασικό συστατικό στη παραγωγή της η βύνη σιταριού σε συνδυασμό με
την αυθεντική μαστίχα Χίου . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–12οC
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η Chios Beer Wheat θεωρώ πως είναι μια after dinner μπύρα , μπορεί όμως να συνοδεύσει ευχάριστα ήπια γλυκά όπως κουραμπιέδες και αμυγδαλωτά
. Cheers !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου