INFO
: Ειλικρινά
χαίρομαι που όλοι οι νομοί της Ανατολικής
Μακεδονίας απόκτησαν την δική τους
μικροζυθοποιία . Η Καβάλα με την marmita , οι Σέρρες με την voreia και η Δράμα με την Johnnies’ Beer . Στο Δοξάτο της Δράμας το 2015
ο Γιάννης Ετόγλου ξεκίνησε την λειτουργιά
της Μακεδονικής Μικροζυθοποιίας , είναι
η πρώτη ζυθοποιία στην περιοχή μας που παράγει φρέσκια και απαστερίωτη μπύρα ,
με τη μέθοδο αυτή η μπύρα διατηρεί τη πλούσια γεύση της και όλα τα
χαρακτηριστικά της . Ο Γιάννης Ετόγλου με τον διακριτικό τίτλο «Johnnies’ Beer»
κυκλοφόρησε δύο συνταγές μια Lager και στη συνέχεια τη Weiss .
Η Lager είναι μια φρέσκια μπύρα που παρασκευάζεται από τρία είδη βυνοποιημένου κριθαριού και το μοναδικό νερό των πηγών Βοϊράνης ενώ η
περιεκτικότητα της σε αλκοόλ φτάνει το 5% . Η Weiss είναι
μια ζωντανή μπύρα με έντονη θολερότητα που παρασκευάζεται κατά 50% από σιτάρι
και 50% από κριθάρι που αποτελούν
και τα δυο τοπικές πρώτες ύλες . Να σημειώσουμε εδώ πως η ζύμωση και η
ωρίμανσή των δυο συνταγών γίνεται χωρίς
σταθεροποιητές και χρωστικές ουσίες .
TIPS
: Το
ζυθοποιείο βρίσκεται στο Δοξάτο Δράμας στο 10ο χλμ της επαρχιακής οδού
Δράμας-Καβάλας και είναι επισκέψιμο , Τηλ: 2521
069500
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου