**** Τα χρώμα της ρετσίνας του Μανώλη Γκαράλη αρχικά
σε προδιαθέτει να την ψάξεις σε οργανωμένες κάβες , αφού τη βρεις δύσκολα μια
και η μεγαλύτερη ποσότητα της εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την βάζεις στο
ψυγείο για μερικές ώρες να κρυώσει και την ανοίγεις στο μεσημεριανό τραπέζι κατά
προτίμηση με πιάτα θαλασσινών γεύσεων .
Και έρχεται η ευχάριστη έκπληξη στο ποτήρι , μια ξεχωριστή βιολογική
ρετσίνα φτιαγμένη από μοσχάτο Αλεξανδρείας (μια ποικιλία που μας δίνει κρασιά με λαχταριστά φρουτώδη αρώματα) και Λήμνιο (ένα αρχαίο σταφύλι που ευδοκιμεί εδώ
και χιλιάδες χρόνια στο ηφαιστειακό terroir της Λήμνου). Το χρώμα της είναι
θολό πορτοκαλί ή τριανταφυλλί , σκάνε στη μύτη υπέροχα αρώματα πορτοκαλιού και
βανίλιας , ενώ είναι ιδανικό συνοδευτικό για πιάτα θαλασσινής κουζίνας . Η ρετσίνα
του Κτήματος Γκαράλη ζυμώνεται σε
ανοξείδωτες δεξαμενές για τρεις μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται , έχει μια
θολότητα γιατί είναι αφιλτράριστη , περιέχει αμελητέα ποσότητα από θειώδη και
καθόλου πρωτεϊνικές σταθεροποιήσεις, όταν ανακινήσετε την φιάλη θα δείτε ένα
ίζημα το οποίο δημιουργήθηκε από την
οινολάσπη.
**** Η Ρετσίνα της Ένωσης μου άρεσε για το αρωματικό της μπουκέτο , σ’ αυτό βέβαια συντελεί το Μοσχάτο Αλεξανδρείας με τα διακριτικά και σαγηνευτικά αρώματα του , τα οποία σε συνδυασμό με την φυσική ρητίνη των πεύκων μας δίνει μια ιδιαίτερη αρωματική Ρετσίνα ιδανική να συνοδεύσει στο τραπέζι σας κρέατα σχάρας **** Η οικογενειακή ποτοποιεία του Δημοσθένη Μαγιά στο γραφικό χωριό του Κοντιά κατά κύριο λόγο αποστάζει το γλυκόπιοτο ούζο Κοντιάς , κάνει όμως και μια φιλότιμη προσπάθεια κατά περιόδους φτιάχνοντας την ρετσίνα Μαγιάς ****
Tips : Το Κτήμα Γκαράλη βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο της Λήμνου , τηλ : 2254061884 **** Το οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου βρίσκεται στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, στη περιοχή Σωληνάρια της Μύρινας , τηλ: 22540 22212, 22540 **** Η ποτοποιεία του Δημοσθένη Μαγιά βρίσκεται στο χωριό Κοντιάς , τηλ: 22540/51056 , 698 203 6196 , e-mail : bmagias@yahoo.gr ****
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου