Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Τυροκομείο η «Ορεινή Αίγινα» στο Σφεντούρι

Αν βρεθείτε στη όμορφη παραθαλάσσια Πέρδικα της Αίγινας αξίζει ο κόπος να ανηφορίσετε στο χωριό Σφεντούρι σε υψόμετρο 250 μέτρων από τη θάλασσα και να συναντήσετε τον τυροκόμο Γιάννη Χερουβείμ που διατηρεί τη φάρμα και το τυροκομείο «Ορεινή Αίγινα». Ο Γιάννης με καταγωγή από την Νάξο και την Αίγινα , σπούδασε την τέχνη της τυροκομίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης . Το 2012 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την εκτροφή ζώων και την τυροκόμηση έχοντας στο πλευρό του άξιο συμπαραστάτη τη σύζυγό του Ευαγγελία Τζίτζη. Από το αιγοπρόβειο γάλα ο Γιάννης Χερουβίμ παράγει μια νοστιμότατη πικάντικη γραβιέρα , ένα χαλούμι , μια φέτα με μπούκοβο , ανθότυρο με φιστίκι, στραγγιστό γιαούρτι με σοκολάτα αλλά και ρυζόγαλο με φιστίκι . Θα βρείτε όμως και χωριάτικες χυλοπίτες , αυγά , γαλατόπιτα και χειροποίητο παγωτό. Αν επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο (6944-540424) μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για να επισκεφθείτε τη τυροκομική μονάδα στο Σφεντούρι , να περιηγηθείτε στη στάνη, να αρμέξετε τις κατσίκες , να παρακολουθήσετε από κοντά την παραγωγή των τυριών , να φτιάξετε το δικό σας ρυζόγαλο και να προμηθευτείτε κάποια από τα προϊόντα .

Tips :  Τυροκομική μονάδα Γιάννη Χερουβείμ , Σφεντούρι, Αίγινα , Τηλ.: 6944540424 

 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου