☛ Μπορεί ο οξύρρυγχος να
είναι από τα ποιο άσχημα ψάρια του γλυκού νερού με πλακουτσωτό σώμα, μεγάλο κεφάλι,
τεράστιο πτερύγιο, και χαρακτηριστική σκουρόχρωμη ράχη αλλά όταν μαγειρευτεί
από τα χέρια του σεφ Αναστάσιου Εσιρπέογλου ( που
μας έχει κερδίσει με τους νεωτερισμούς του στη κουζίνα ) αποκτά βελούδινη σάρκα με ωραίο άρωμα και
κατάλληλη οξύτητα . Όλοι οι
συνδαιτυμόνες του τραπεζιού που συγκεντρώθηκαν γι’ αυτή τη γευσιγνωσία συμφώνησαν πως η σούπα από οξύρρυγχο ήταν
εξαιρετική . Η λιπαρότητα του ψαριού έδινε μια τάση οξύτητας, η ντομάτα τα
μικρά κομμάτια κολοκυθιού, πιπεριάς και τα μυρωδικά πρόσθεσαν στο πιάτο μια
υπέροχη φρεσκάδα , ενώ τα μάγουλα του οξύρρυγχου ήταν ιδιαίτερα νόστιμα και τροφαντά .Συνοδέψαμε το
πιάτο με sauvignon blanc του Βασίλη Χατζηγεωργίου από τις παρυφές
του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου. Ένα κρασί με χαρακτήρα , απαλό λεμονοπράσινο
χρώμα και δροσιστικά αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών .
+ Να σημειώσουμε εδώ
πως οι οξύρρυγχοι προέρχονται από ένα εκτροφείο που υπάρχει στο
Κεφαλάρι της Δράμας . Εκτρέφονται γύρω
στα 6 χρόνια σε μια τεράστια δεξαμενή για να δώσουν την έβδομη χρονιά τους ακριβούς
…..καρπούς τους που είναι τα αυγά τους . Από τον οξύρρυγχο παράγεται το διάσημο ρωσικό
χαβιάρι Beluga .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου