Η δανέζικη κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα
πλούσια σε συνδυασμούς γεύσεων ,
βασίζεται όμως σε φρεσκότατες πρώτες
ύλες που είναι το κρέας το ψάρι και τα
γαλακτοκομικά προϊόντα . Οι Δανοί είναι αρκετά συντηρητικοί και εκτιμούν το
παραδοσιακό μαγείρεμα στα φαγητά τους .Τα
περισσότερα πιάτα που βλέπετε στο post
είναι μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό τρόπο και δημιουργός τους είναι η κ Lisa
Christensen από την όμορφη πόλη της Ondense την γενέτειρα του
μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen . Σπεσιαλιτέ της δανέζικης κουζίνας είναι τα smorrebrod (καναπεδάκια ), οι βραστές ή καραμελωμένες πατάτες , οι ομελέτες, το
ψητό χοιρινό, η ψητή πάπια και πολλά ψάρια . Ξεχωρίζει βέβαια το σμάκολντ
το μαύρο ψωμί τους που το συνδυάζουν με σολωμό , καπνιστές ρέγκες, γαρίδες ,σαλάμια
, τυριά και λαχανικά. Ένα εξαιρετικό δημοφιλές πιάτο είναι το Hakkebøf ένα είδος μοσχαρίσιου φιλέτου, μαγειρεμένο με καραμελωμένα
κρεμμύδια και καφέ σάλτσα.
![]() |
Steak με σαλάτα
|
![]() |
Super delux dessert
|
![]() |
Βοδινό με ψητά λαχανικά
|
![]() |
Μοιάζει με το ελληνικό
γιουβαρλάκι …..αλλά σε στεγνή μορφή με ρύζι καστανό , κάρυ , και λαχανικά
|
![]() |
Δανέζικο εορταστικό
πιάτο
|
![]() |
Κέικ με μους λεμονιού και
μαρμελάδα πορτοκάλι
|
![]() |
Καπνιστός σολομός και γαρίδες
|
![]() |
Καπνιστό φιλέτο μοσχαριού
με λαχανικά
|
![]() |
Κέικ βατόμουρου με παγωτό
|
![]() |
Μπιζελόσουπα
|
![]() |
Μπριζόλα με φασολάκια
,κρεμμύδι και πατάτες
|
![]() |
Μπριζόλα τόνου στον ατμό με καραμελωμένα κρεμμύδια
και κόκκινο
λάχανο καρυκευμένο με κάπαρη και μπαχαρικά
|
![]() |
Ομελέτα με συνοδεία
λαχανικών
|
![]() |
Σούπα με λάχανο , πράσα ,καρότα
,σέλινο και πατάτα
|
![]() |
Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες
σε τσίλι και σκόρδο με λαχανοσαλάτα και μπρόκολο
|
![]() |
Τηγανητά αυγά με λουκάνικο
|
![]() |
Χοιρινό με πατάτες και
παντζάρι
|
![]() |
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου