Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μονή Λαζαριστών : AYHAN Authentic Oriental Cuisine …..δια χειρός Αϋχάν Εκιντζί



Info  : O Αϋχάν Εκιντζί (Ayhan Ekinci) είναι ένας δραστήριος και χαρισματικός Τούρκος  chef  που μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες του κόσμου  πειραματιζόμενος με συνταγές και γεύσεις διαφόρων εθνικοτήτων . Πριν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε για μερικά χρόνια στην Αθήνα  , ενώ υπήρξε και προσωπικός μάγειρας του Σωκράτη Κόκκαλη όταν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού . Σήμερα ο Αϋχάν διαθέτει το δικό  του εστιατόριο AYHAN Authentic Oriental Cuisineσε ένα ιστορικό χώρο  στο ισόγειο της Μονής Λαζαριστών . Εδώ λοιπόν  σε μια καθαρά ανατολίτικη ατμόσφαιρα  με τα αντίστοιχα ακούσματα  να χαϊδεύουν τα αυτιά σας θα βρείτε αυθεντική τουρκική κουζίνα με πολλά παραδοσιακά πιάτα της γείτονος .Τα σκήπτρα των γεύσεων  κρατούν το ονειρικό   χουνκιάρ μπεγιεντί (κοκκινιστό κρέας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας) , το πικάντικο Άδανα κεμπάπ  που το μυστικό της γεύσης  του οφείλεται στα μπαχαρικά και ειδικά στο  kirmizi  pul biber που του χαρίζει αυτή την απολαυστική και ιδιαίτερη πικάντικη γεύση ,ο Αϋχάν το συνοδεύει με πιλάφι ,μαϊντανό , κόκκινο κρεμμύδι και ψημένη ντομάτα . Και  τέλος το «Ταβούκ Μπετί» που είναι το κεμπάπ με κιμά κοτόπουλου τυλιγμένο σε πίτα λαβάς σερβιρισμένο με σος γιαουρτιού και το  φιστικλί κεμπάπ ζυμωμένο με φιστίκι , ένα  διαφορετικό πιάτο και πολύ νόστιμο . Στα ορεκτικά δεν θα αναφερθώ γιατί είναι πολλά και νοστιμότατα θα αφήσω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας . Φτάνοντας στο επιδόρπιο δεν γενάτε θέμα να μην δοκιμάσετε το τέλειο και τραγανό κιουνεφέ αν θέλετε να κλείσετε ισορροπημένα ένα αυθεντικό τουρκικό γεύμα.

Tip :   Ayhan Authentic Oriental Cuisine Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310-647524 .












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου