Info: Εξαιρετική θαλασσινή
λιχουδιά με υπέροχη νοστιμιά!! Οι καλύτεροι αχινοί (τρώγονται μόνο οι θηλυκοί που
έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα) για την παρασκευή αχινοσαλάτας είναι εκείνοι που
μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού, γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!!
Υλικά :
20-30 αχινοί , 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπα , 1 κουταλιά της σούπας χυμό μοσχολέμονου.
Εκτέλεση: Αφού ανοίξουμε το κέλυφος των αχινών
από την μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι , ξεπλένουμε πρώτα να φύγει η άμμος από μέσα
και στη συνέχεια αποσπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Περιχύνουμε
με παρθένο ελαιόλαδο και κατά βούληση προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου