Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Αχινοσαλάτα “Saliara” by....Harpas


Info:  Εξαιρετική θαλασσινή λιχουδιά με υπέροχη νοστιμιά!! Οι καλύτεροι αχινοί (τρώγονται μόνο οι θηλυκοί που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα) για την παρασκευή αχινοσαλάτας είναι εκείνοι που μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού, γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!! 

Υλικά : 20-30 αχινοί , 4 κουταλιές της σούπας  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπα , κουταλιά της σούπας  χυμό μοσχολέμονου.

Εκτέλεση:  Αφού ανοίξουμε το κέλυφος των αχινών από την μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι , ξεπλένουμε πρώτα να φύγει η άμμος από μέσα και στη συνέχεια αποσπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο και κατά βούληση προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου