Δυο είναι οι λόγοι που πάντα επισκέπτομαι
το cafe-μεζεδοπωλείο «Φταπόδι» του Στέργιου Πλασάτη δίπλα στο αρχαίο λιμάνι
της Θάσου , πρώτον για το πιο φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα (το μάθαν οι τουρίστες
στο νησί και έρχονται να το χαρούν πίνοντας ελληνικά κρασιά και αποστάγματα) και δεύτερον για τα υπέροχα πιάτα του Βενέτη
Κυρλή τα οποία ισορροπούν θαρραλέα ανάμεσα
στις παραδοσιακές γεύσεις του street food και την
διαφορετικότητα της διεθνούς κουζίνας . Και να ξέρετε ότι γεύσεις δοκιμάσετε εδώ
θα τις αναζητήσετε ξανά και ξανά!!! Ο chef ανανεώνει το μενού κάθε
χρόνο δίνοντας προτεραιότητα σε τοπικά προϊόντα της περιοχής . Όλα
προέρχονται από μικρούς παραγωγούς που έχουν ως δεδομένο την ποιότητα στη
παραγωγή των προϊόντων τους . Το μενού συμπυκνωμένο και περιεκτικό προσφέρει μεζέδες
και πιάτα για όλη την παρέα, από διαλεχτές πρώτες ύλες, σε χορταστικές μερίδες
και προσιτές τιμές . Τα καλύτερα ούζα της χώρας θα τα δοκιμάσετε εδώ στο
«Φταπόδι» , καζανιστό Στουπάκη από τη Χίο, Πιτσιλαδής και Ματαρέλης από το Πλωμάρι
, Κωστέας από τη Καλαμάτα , και το νεοαφιχθέν Ίσαλος από τη Θάσο .
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019
Λιμένας-Θάσου : Πάμε «Φταπόδι» για ......ηλιοβασίλεμα και εκλεκτές γεύσεις δια χειρός Βενέτη Κυρλή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου