Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ράμεν : Το φαγητό που εκπέμπει την παραδοσιακή ζεστασιά της ιαπωνικής κουζίνας και αποτελεί ένα ακόμη πολιτιστικό σύμβολο στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου

Αν υπάρχει στο κόσμο ένα πιάτο που σου προσφέρει θαλπωρή και άνεση , τότε αυτό δεν είναι άλλο από το ράμεν , μια ιαπωνική σούπα με noodles που φτιάχνεται με πλούσιο ζωμό και στη συνέχεια συμπληρώνεται με μια ποικιλία από κρέατα, λαχανικά , διάφορα toppings και ένα βραστό αυγό. Στην Ιαπωνία θα βρεις το ramen σε μικροσκοπικά εστιατόρια και αργά το βράδυ στα καρότσια του δρόμου. Στην Αθήνα αναζητείστε την σούπα της καλοσύνης στο «Tanpopo» του Σωτήρη Κοντιζά όπου η ουρά στην είσοδο ξεπερνά τα 10 μέτρα (!!) στο «Birdman» του Άρη Βεζενέ  και σ’ ένα μικρό ασιατικό μαγαζάκι το «So so so» στην οδό Απόλλωνος 1-5 . Όλα βέβαια είναι θέμα ζωμού για να πετύχει αυτή η σούπα , εδώ στο μικροσκοπικό street foodάδικο μου άρεσε ο τρόπος που την παρασκευάζουν, είχε πλούσιο, αλμυρό ζωμό με γευστικές εντάσεις , όλα τα απαραίτητα toppings και αρωματικά καρυκεύματα για να απογειωθεί η νοστιμιά της. Ξεχώρισα το “tonkotsu” ο ζωμός του οποίου φτιάχνεται από χοιρινά κόκκαλα που βράζουν για πολλές ώρες , στον υπέροχο κρεμώδη, κρεάτινο ζωμό του προσθέτουν  κρεμμυδάκι, μπαμπού, noodles και χοιρινό κρέας . Υπάρχουν άλλες δυο επιλογές το Tori Paitanμε noodles , κοτόπουλο, μπαμπού, γιαπωνέζικο κρεμμύδι negi, πάπρικα, αυγό , πράσο και μανιτάρια. Το ράμεν spicy beef με μοσχαρίσιο κιμά , καβουρδισμένο καλαμπόκι, μπαμπού, κρεμμύδι , αυγό , nori, tare (γλυκιά σάλτσα σόγιας) και ζωμό βοδινού . Συνοδέψαμε το γεύμα μας με την γιαπωνέζικη premium μπύρα Sapporo , μια λουσάτη lager με χρυσαφένιο χρώμα , ελαφριά, δροσιστική , διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και καθαρό φινίρισμα.

*  Για το ράμεν που φτιάχνει ο Σωτήρης Κοντιζάς στο  εστιατόριο του «Tanpopo» θα αναφερθούμε σε επόμενο σημείωμα μας.

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου