Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Η κρεατολάγνοι στη Δράμα βρήκαν τον χώρο τους στην «La griglia da Routsis»

Η "γκριλιέρα του Ρούτση” είναι το απόλυτο στέκι κρεατοφαγίας στη γειτονική Δράμα. Μάστορας της σούβλας αλλά και των steak ο Γιώργος Ρούτσης ξέρει να κουμαντάρει τη φωτιά και να παρουσιάζει το κρέας καλοψημένο στην ώρα του και ζουμερό στο εσωτερικό του . Θα τον ενημερώσετε πρώτα από όλα να σας ετοιμάσει το ρουστίκ ψωμί με μεδούλι που φτιάχνει (best seller) και το οποίο σερβίρει ως (ορντέβρ) ώστε να προετοιμάσει τον ουρανίσκο σας για τα κρέατα κοπής που προσφέρει (rib eye, picanha , tomahawk) και τα οποία θα σας προκαλέσουν ρίγη γαστρονομικής συγκίνησης !!! Θα ήθελα να επαινέσω όμως και το δαντελωτό μοσχαρίσιο καρπάτσιο που θα σας σαγηνέψει με την νοστιμιά του. Ο Γιώργος Ρούτσης όμως λατρεύει και τιμά την ελληνική παράδοση φτιάχνοντας πεντανόστιμα χειροποίητα φαγητά στον ξυλόφουρνο, τα οποία διακρίνει η δημιουργική εκτέλεση και η γευστική τους ένταση. Ξεχώρισα τέσσερις comfort σπεσιαλιτέ που με προσέφεραν μεγάλη ευχαρίστηση και γευστική θαλπωρή ενώ ηλέκτρισαν τον ουρανίσκο μου . Ο λόγος για τα μοσχαρίσια μάγουλα που σιγοψήνονται ένα ολόκληρο βράδυ στη λαδόκολλα πριν προσγειωθούν στο πιάτο σας, τα μελωμένα και ζουμερά μοσχαρίσια παϊδάκια που αναδύουν ηδονικά την τσίκνα τους, την επική γεμιστή παντσέτα με μανιτάρια και πιπεριές  και το  αρνάκι γάστρας με πατάτες για τους καλλιεργημένους ουρανίσκους . Για τους πιο σκληροπυρηνικούς «τρέχουν» τα κοντοσούβλια και τα κοκορέτσια στις σούβλες. Στου Ρούτση θεωρώ πως θα ζήσετε την πιο παραδοσιακή κρεατολαγνική εμπειρία, αναζητήστε τον και θα σας αποζημιώσει στο έπακρον. Την μικρή αλλά ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατόριου διατρέχει κατά κύριο λόγο ο Δραμινός αμπελώνας.  

Info : «La griglia da Routsis» , Π. Κάβδα 39, τηλ κρατήσεων : 25210 30998.

 
















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου