☛ Για να γοητεύσουν τον εκλεπτυσμένο
κυνηγό των γεύσεων ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Νίκος Μπίλλης επένδυσαν στη μοντέρνα
μεσογειακή κουζίνα , όπου το φίλτρο του οικείου ανανεώνεται μέσα από ένα μείγμα
των βιωμάτων των δυο σεφ και της προσωπικής προσέγγισης σε γνώστες πρώτες ύλες
, αλλά και την σύνδεσης τους , πάνω από τη φωτιά , σε κάτι νέο που διευρύνει τους
κάλυκες της γεύσης με νέες εκπλήξεις. Το Menu degustation διατίθεται σε δυο εκδοχές , τον "Περίπατο" (100
€) και το "Ταξίδι " (145 €) , θα γευτείτε πιάτα με ασύλληπτη
δημιουργικότητα, κορυφαίες τεχνικές , premium πρώτες ύλες και με εμφανείς τις
επιρροές του σεφ από τις δυο πατρίδες του την Κέρκυρα και την Ιταλία αλλά και
του head chef Νίκου Μπίλλη από τον Βόλο. Επέλεξα τον "Περίπατο" όπου
σας παρουσίασα στο πρώτο μέρος του σημειώματός μου τα πιάτα του καλωσορίσματος ,
τώρα θα περάσουμε στα υπόλοιπα πιάτα του μενού.
Ο ξιφίας των ψαράδων της νήσου Έλβα δια χειρός Μποτρίνι : Μαρινάρει ο σεφ το καρπάτσιο ξιφία και το συνδυάζει με μια ραφινάτη κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα ενω προσθέτει από πάνω πικάντικο παγωτό πράσινης πιπεριάς , ένα πιάτο «εμποτισμένο» με την ιστορία των ιδιαίτερων πατρίδων του σεφ της Τοσκάνης και της Κέρκυρας .
Αρνί γάλακτος με μελιτζάνα
και miso
συκομαΐδας : το αρνάκι γάλακτος από τη φάρμα Ελασσόνας , μαγειρεύτηκε για 24 ώρες και σερβιρίστηκε με καπνιστή κρέμα μελιτζάνας , miso συκομαΐδας (ένα από τα χαρακτηριστικά
εδέσματα της Κέρκυρας) και κονφί ντοματίνι, εξαίσια μελωμένη αίσθηση και βαθιά νοστιμιά.
Στα τσιπουράδικα του Βόλου : αυτό το πιάτο ωδή στα τσιπουράδικα του Βόλου αποτελεί έμπνευση του Θεσσαλού σεφ Νίκου Μπίλλη , η ταπεινή παλαμίδα σε πρώτο πλάνο με φασολάκια τουρσί, ταραμά και ξίδι από βερίκοκο.
Gastro Esperanto : η πιο γευστική τάρτα κολοκυθιού με σάλτσα από καρίκι Τήνου (ένα τυρί που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα) , τρούφα και φύλλο λαδιού , πυροδότησε μια γλυκιά εφορία στον ουρανίσκο μας !!!
Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα , κακάο Περού και λεμόνι : σε αυτό το πιάτο ο Έκτορας θυμάται τις ρίζες του και την αγαπημένη του γιαγιά Μαρία-Ρόζα Μποτρίνι . Οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας είναι μια σύγχρονη απόδοση ενός αγαπημένου πιάτου του σεφ που έφτιαχνε για αυτόν η γιαγιά του , Oh mama mia….. τι γαστρονομική συγκίνηση ήταν αυτή.
“Carbonara” η ιδιόμορφη εκδοχη του Έκτορα : Από την αποδομημένη καρμπονάρα του ο Έκτορας
Μποτρίνι αφαίρεσε τα ζυμαρικά και παιχνίδισε με το κερκυραϊκό νούμπουλο (το πιο
φημισμένο αλλαντικό του νησιού) το οποίο μετουσίωσε σε μια βελούδινη κρέμα με καπνιστό ξιφία και
φουντούκια αρωματισμένα με ελληνικό καφέ
Γλυκό φινάλε : Ξεκινήσαμε με την «εποχή των εσπεριδοειδών" που μας έφερε στη μνήμη τα γλυκά του κουταλιού της γιαγιάς , επάνω σε μια βάση από γλυκό του κουταλιού κουμ-κουατ ο Έκτορας νεωτέρισε προσθέτοντας αφρό λεμονιού ,σορμπέ καρότου ,πιπερόριζα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Το «Honey bee» είχε απρόσμενη επιτυχία αφού η πραλίνα καρυδιού, το πορτοκάλι, το μέλι παγωτό και τα γλυκά μπαχαρικά που πρόσθεσε στη συνταγή ο chef μας έδωσαν ένα γλυκάκι με γεύση μελομακάρονου!!! Για το τέλος έμεινε η ιστορική γαλατόπιτα με μνήμες από την Θεσσαλία , την επεξεργάστηκε διαφορετικά ο σεφ και μας την παρέδωσε εξευγενισμένη προς τέρψη του ουρανίσκου μας .
Tips : «BOTRINI’S» Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324 , Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 19:00 - 24:00 , Κυριακή – Δευτέρα: κλειστά.
![]() |
macaron άγριων μανιταριών, μια διακριτική
βουκίτσα γεμάτη φινέτσα , γήινα αρώματα του δάσους και ξηρών καρπών |
![]() |
Τα τσιτσίραβλα Πηλίου είναι ένας σπάνιος μεζές από τα νεαρά βλαστάρια ενός είδους άγριας φιστικιάς , ο Έκτορας εδώ τα έχει κάνει τουρσί |
![]() |
Αυτό είναι το υπέροχο καρίκι Τήνου , ένα τυρί που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα |
![]() |
Στο τέλος μας έδωσαν το μενού του εστιατορίου σ’ ένα καλοφτιαγμένο αντίτυπο , υπογεγραμμένο από τον Έκτορα Μποτρίνι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου