Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Φλωρεντία ( Traveling with taste as our guide – Florence )

Γενικά η  Ιταλία και ειδικά η περιοχή της Τοσκάνης  φημίζονται για το καλό φαγητό και το ποιοτικό παγωτό τους , θα πρέπει βέβαια να αποφύγετε τις τουριστικές παγίδες για να μην πληρώσετε ένα τσουβάλι λεφτά  για ένα γεύμα . Η Τοσκάνη αποτελεί τον περιβόλι της Ιταλίας  αφού  παράγει πολλά προϊόντα, όπως όσπρια , τυριά (διάσημο το πρόβειο πεκορίνο), αλλαντικά, μανιτάρια και σχεδόν όλα τα κρέατα . Η Φλωρεντία είναι μία πόλη  με ιστορία και αίγλη , η κουζίνα της διαθέτει μια πληθωρικότητα , σίγουρα δεν είναι ελαφριά μια και στηρίζεται στο κυνήγι (αγριογούρουνο, ελάφι και κουνέλι) , στις παχύρρευστες σούπες με όσπρια , και τα μοσχαρίσια steak όπως η διάσημη bistecca alla fiorentina . Μου άρεσε πολύ ένα πιάτο το fagioli all' uccelletto που το μαγειρεύουν εδώ στη Φλωρεντία με ένα ιδιαίτερο τρόπο , αφού πρώτα βράσουν τα  φασόλια τα τηγανίζουν στη συνέχεια με ελαιόλαδο πάστα ντομάτας και βασιλικό . Το πατέ  συκωτιού ο Έλληνας δεν το αρέσει , εδώ όμως αποτελεί δημοφιλή μεζέ ονομάζεται antipasto crostini di fegato και το τρώνε με σκέτο ψωμί . Αν όμως θέλετε κάτι πιο ελαφρύ μπορείτε να επιλέξετε ένα  από τα δεκάδες  σάντουιτς panini .

O αρτίστας-κρεοπώλης  Dario Cecchini

  Ο αρτίστας κρεοπώλης           του Panzano
 
Θα πρέπει να επισκεφτείτε το Panzano του Chianti  (βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια της Φλωρεντίας) για να συναντήσετε τον αρτίστα-κρεοπώλη  Dario Cecchini , ιδιοκτήτη της «Antica Macelleria Cecchini» όπου επιδεικνύει  στο κόσμο τη τέχνη του και την μαστοριά  του γύρω από την μοσχαρίσια μπριζόλα  bistecca fiorentina ,την ανέδειξε , την έκανε διάσημη στο κόσμο και  κατάφερε να βάλει το μικρό χωριό του το Panzano στο γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης . Τον έχουν αποκαλέσει  «τρελό κρεοπώλη του Panzano» , ένα όμως είναι σίγουρο ο Dario Cecchini ανέδειξε την μπριζόλα  bistecca  fiorentina και την έκανε must σε όλη την Ευρώπη . Η τιμή  της στο εργαστήριο του Dario Cecchini είναι  50 € ανά άτομο συμπεριλαμβανομένου και του κρασιού , μπορείτε επίσης να φέρετε το δικό σας κρασί χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Ο φιλόξενος χώρος του Ντάριο είναι ανοιχτός κάθε μέρα για μεσημεριανό γεύμα στις  1 και για δείπνο στις 8 . 
 

   Chianti και ξερό                    ψωμί !!!

Η περιοχή γύρω από τη Φλωρεντία είναι γνωστή για τα κρασιά Chianti. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ιταλίας που παράγεται από κόκκινα και λευκά σταφύλια . Οι κάτοικοι της Τοσκάνης  το απολαμβάνουν  ανελλιπώς από τον 14ο αιώνα. Από τους αμπελώνες της περιοχής παράγονται  τέσσερα διαφορετικά είδη Chianti , το Chianti classico , που παράγεται μεταξύ Φλωρεντίας και Σιένας , το Chianti Colli Fiorentini , Chianti Rufina και Chianti Montespertoli των οποίων τα ονόματα προέρχονται από τις περιοχές στις οποίες χωρίζεται η επαρχία της Φλωρεντίας . 
 
 
 





 

panini


bistecca  alla  fiorentina


bistecca  alla  fiorentina


fagioli all' uccelletto

Lasagne alla  bolognese 










  














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου