Φλωρεντία : Η Bistecca alla Fiorentina στα καλύτερα της εδώ στην Trattoria “Dall' Oste”
Ένα σπάνιο μαργαριτάριστο γευστικό χάρτη της Φλωρεντίας και μια από τις καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσετε την επίτομη της γεύσης
την επική μπριζόλα Bistecca alla Fiorentina,
είναι η Trattoria “Dall'Oste” …..όλα εδώ περιστρέφονται γύρω από το κρέας!!! Η Bistecca
alla Fiorentina είναι η Βασίλισσα
της Φλωρεντιανής κουζίνας , πρόκειται
για την πληθωρικότερη και νοστιμότερη μοσχαρίσιαμπριζόλα στο κόσμο με βασικό χαρακτηριστικό
το κόκαλο της, που έχει σχήμα «Τ»
. Υπάρχουν πολλοί «κανόνες» που πρέπει να τηρούνται κατά την προετοιμασία αυτής
της επικής μπριζόλας, πρώτον το κρέας πρέπει να προέρχεται από τις ράτσες
βοοειδών Chianina ή Maremma που
εκτρέφονται στη περιοχή της Τοσκάνης . Το μοσχάρι να είναι ηλικίας 12 ή 18
μηνών και βέβαια να κόβεται το κρέας από τον βραχίονα για να μας δώσει την
διάσημη μπριζόλα με το σχήμα Τ στο οστό . Η διαδικασία που ακολουθείται στο ψήσιμο της bistecca alla fiorentina είναι συγκεκριμένη , από έξω πρέπει να είναι
καβουρδισμένη με τα σημάδια της σχάρας στο φλοιό της και μέσα τρυφερή και
ζουμερή. Αν δεν είστε οπαδός αυτής τηςσπάνιας και διάσημηςμπριζόλας,
τότε αυτό το πιάτο δεν είναι σίγουραγια
σας !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου