Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ένα ξεχωριστό Food pairing : Η Λέσβος το «περιβόλι του Αιγαίου» συνταιριάζει τα τοπικά της προϊόντα με τα πολυβραβευμένα Σαμιώτικα κρασιά!!!

Η τοπική κουζίνα των νησιών  του Βορείου Αιγαίου έχει πληθώρα εκλεκτών γεύσεων και εκείνη την αιγαιοπελαγίτικη σοφία της βέλτιστης αξιοποίησης όλων των υλικών. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, έβαλε στόχο να αναδείξει αυτήν την ιδιαίτερη ταυτότητα των νησιών μας. Εδώ και τέσσερα  χρόνια διοργανώνει με επιτυχία το «Lesvos Food Festival» στο οποίο συμμετέχει δυναμικά, από το πρώτο κιόλας έτος, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου. Στα πλαίσια του φετινού Lesvos Food Challenge, τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου είναι στα χέρια διακεκριμένων chefs και μαγείρων ανά τον κόσμο, που δημιουργούν με αυτά παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές συνταγές, γεμάτες από τα αρώματα του «περιβολιού του Αιγαίου».

Στη Σάμο και στο Μουσείο Οίνου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, οι executive chefs Ευάγγελος Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής , «πάντρεψαν» τα λεσβιακά τοπικά προϊόντα με την αιγαιοπελαγίτικη παράδοση και τα πολυβραβευμένα και αγαπημένα στους καταναλωτές όπου γης, σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ. Έδωσαν στις συνταγές τους μια πινελιά δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, με σύγχρονες τεχνικές και παρουσίαση, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της γαστρονομίας. Δημιούργησαν  τέσσερα έξοχα πιάτα ως μέγιστη συνεισφορά της Ελλάδας στη παγκόσμια γαστρονομία :

Γαρίδες με ούζο και λαχανικά από το μποστάνι του Αιγαίου, μαζί με το σαμιώτικο μοσχάτο ξηρό λευκό κρασί Ψηλές Κορφές Κατσικάκι γεμιστό με λαδοτύρι Λέσβου και αλλαντικά, μαζί με πετιμέζι σύκου, γλυκό κουταλιού, πουρέ ρεβιθιών Λισβορίου, μυρωδικά και λαχανικά Σαρδέλες παπαλίνα με χάχλες και αρώματα θάλασσας Τάρτα με βάση παξιμαδιών χαρουπιού, κρέμα με ροδόσταμο ανθότυρο και μέλι, με φρούτα βρασμένα σε σαμιώτικο γλυκό κρασί.

 






 Οι executive chefs Ευάγγελος Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής


Γαρίδες με ούζο και λαχανικά από το μποστάνι του Αιγαίου, μαζί με το σαμιώτικο μοσχάτο ξηρό λευκό κρασί Ψηλές Κορφές 

Κατσικάκι γεμιστό με λαδοτύρι Λέσβου και αλλαντικά, μαζί με πετιμέζι σύκου, γλυκό κουταλιού, πουρέ ρεβιθιών Λισβορίου, μυρωδικά και λαχανικά

 

Σαρδέλες παπαλίνα με χάχλες και αρώματα θάλασσας

  

Τάρτα με βάση παξιμαδιών χαρουπιού, κρέμα με ροδόσταμο ανθότυρο και μέλι, με φρούτα βρασμένα σε σαμιώτικο γλυκό κρασί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου