«Το φαγητό δεν είναι τέχνη για να εκτίθεται σε γκαλερί , πρέπει να το ευχαριστιόμαστε»
Λουκάς Βερτσελόνι (κριτικός φαγητού)
☛ Στην παραθαλάσσια περαντζάδα της Νέας Περάμου θα συναντήσετε τον «Ίσαλο» μια ψαροταβέρνα ντυμένη στα μπλε και τα λευκά , με μποέμ ατμόσφαιρα που σε σκλαβώνει με την απλότητα και την αυθεντικότητα της . Ο κόσμος την εκτίμησε και την αγκάλιασε γιατί ξέρει ότι εδώ θα βρει έντιμη και καλοφτιαγμένη ψαροφαγία . Η οικογένεια Τάσση όλα αυτά τα χρονιά υπηρετεί την ποιοτική θαλασσινή κουζίνα και φημίζεται για τη φρέσκια πρώτη ύλη που παραλαμβάνει καθημερινά από τα καΐκια της περιοχής. Η γευστική ταυτότητα του «Ίσαλου» εκφράζεται κατ’ αρχάς με τα καλοφτιαγμένα μεζεδάκια του , την γλυκοφάγωτη φάβα που την αισθάνεσαι στο δόντι σου , την τσιροσαλάτα έναν «παλιακό» ουζομεζέ που σήμερα είναι δυσεύρετος , το εξαίσιο χταπόδι, ξιδάτο και σφριγηλό που σε κερδίζει με την μαστιχωτή σκληράδα και τον θαλασσινό ζωμό του , όσο για την φίνα λακέρδα του είναι η απόλαυση του ουρανίσκου!!! Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε το ψάρι της αρεσκείας σας από την εντυπωσιακή ψαριέρα και η κουζίνα θα σας το μαγειρέψει μαστορικά. Το φρεσκότατο φαγκρί καλοψημένο ξεδίπλωσε όλη την βελούδινη υφή της σάρκας του , οι σαρδέλες ήταν καλοφτιαγμένες και είχαν μια ραφινάτη λιπαρότητα , τα αχνιστά μύδια με σκορδάκι και σβησμένα με κρασί κανάκεψαν τους γευστικούς μας κάλυκες , το καλαμάρι σχάρας ήταν δωρικό αλλά με όλη τη γεύση της θάλασσας συμπυκνωμένη στο πιάτο. Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο δείπνο σας κάποιο από τα ζυμαρικά θαλασσινών του καταλόγου, διαλέξαμε βουτυρένιο και ιωδιούχο ριζότο με γαριδούλες , ήταν γλυκοφάγωτο και ισορροπημένο. Η Κάβα είναι ενημερωμένη με οινικές επιλογές από τον αξεπέραστο Δραμινό αμπελώνα αλλά και κάποιες συμπληρωματικές προτάσεις από τις οινοποιίες του Καβαλιώτικου οινικού χάρτη. Το σέρβις ευγενικό και ανοιχτόκαρδο.
Info : Ψαροταβέρνα «Ίσαλος» ένα σημείο αναφοράς για κάθε γνώστη της ψαροφαγίας , Νίκης 5 , Νέα Πέραμος , Καβάλα , Τηλ: +30 694 498 7350
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου