Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Το εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα της Αριδαίας

Το εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα της Αριδαίας  είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής , κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τα γάργαρα νερά των πηγών ο επισκέπτης θα κάτσει να ξαποστάσει και να γευτεί εμπνευσμένες τοπικές σπεσιαλιτέ. Ο Τάσος Αβραμίδης αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Βιομηχανική πληροφορική και τη μαγειρική αποφάσισε να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησαν οι γονείς του πριν από τριάντα χρόνια. Με εκλεκτές πρώτες ύλες της εποχής  και τοπικά προϊόντα από οικοτεχνίες της Αλμωπίας, η chef του εστιατορίου δημιουργεί καλομαγειρεμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας με τσαχπίνικους  νεωτερισμούς αλλά και παραδοσιακές συνταγές της περιοχής .Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου με σεβασμό στη παράδοση του τόπου και με την πολύτιμη βοήθεια της chef  Στέλλας Σπανού προχώρησε στην ανανέωση του μενού και το εμπλούτισε με εμβληματικά πιάτα της παραδοσιακής μακεδονικής κουζίνας . Αυθεντικές γεύσεις από εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά υλικά , σε ηλεκτρίζουν με την αληθινή νοστιμιά τους και τη γευστική αρμονία τους .

Μη φύγετε αν δεν  δοκιμάσετε τα μακεδονίτικα μεζεκλίκια που φτιάχνουν , τις μπαμπαλάσκες(κεφτεδάκια σερβιρισμένα με πιπεριές, δροσερό γιαούρτι και ντομάτα, την παπούδα (πουρές από τοπικό φασόλι με καπνιστή πέστροφα & μυρωδικά , τη  μάντζα(πιπεριές με σάλτσα ντομάτας & φέτα) και την καρατζοβίτικη τηγανιά (με παραδοσιακό λουκάνικο, πράσο Δωροθέας & καπνιστό κόκκινο πιπέρι).Στα κυρίως πιάτα επιλέξαμε το τσομπλέκι μια νοστιμότατη μακεδονίτικη συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια, φέτες από μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πατάτα, κόκκινη ψητή πιπεριά φλωρίνης & φέτα. Όλα αυτά μέσα στο πήλινο να σιγοψήνονται για αρκετές ώρες στον φούρνο. Το κυδωνάτο με κομματάκια χοιρινού με κυδώνια & δαμάσκηνα στον φούρνο. Γι’ αυτούς που αγαπούν τα ζυμαρικά προτείνουμε τα τοπικά στριφτάρια με καβουρμά , λαχανικά και κατσικίσιο τυρί. Η κάβα οργανωμένη διαθέτει περισσότερες από 200 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

Tips : Το εστιατόριο Διόνυσος  βρίσκεται στο χωριό Όρμα  και απέχει 3 km  από τα Λουτρά Πόζαρ . Καλό είναι να κάνετε μια τηλεφωνική κράτηση πριν το επισκεφτείτε γιατί όλο το χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών , τηλ: 2384 094410

 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου