☛ Το «Sakarya Tatlicisi» είναι ένα μικρό ταπεινό ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην ιστορική ψαραγορά του Μπέγιογλου «Balık Pazarı» , ο χώρος είναι καθαρός και νοσταλγικός με τη γοητεία της παλιάς εποχής , δύο τραπέζια μέσα και δύο έξω όλα κι όλα για να απολαύσετε το γλυκάκι σας. Εδώ θα έρθετε το φθινόπωρο που είναι η εποχή των κυδωνιών στην Τουρκία και αυτό σημαίνει την εμφάνιση - για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι την άνοιξη - ενός από τα αγαπημένα γλυκά της Γείτονος , του ayva tatlısı (που σημαίνει «επιδόρπιο με κυδώνι», αν και «κυδώνι σε σιρόπι» μπορεί να είναι πιο ακριβής). Για να φτιάξουν το ayva tatlısı, τα μεγάλα κυδώνια κόβονται στη μέση, μαγειρεύονται με μια γενναιόδωρη ποσότητα ζάχαρης και στη συνέχεια ψήνονται μέχρι να μαλακώσουν και να επικαλυφθούν με ένα παχύ και κολλώδες κοκκινωπό γλάσο. Μόλις κρυώσει το γλασαρισμένο κυδώνι, σερβίρεται με μια κουταλιά καϊμάκι, αυτήν την ουράνια τουρκική εκδοχή της πηγμένης κρέμας γάλακτος. Η προσθήκη του καϊμακίου με την βουτυράτη πλούσια γεύση του διαπερνά, αλλά και συμπληρώνει με λαχταριστό τρόπο, τη γλυκύτητα των γλασαρισμένων κυδωνιών. Είναι το τελειωτικό ξελόγιασμα του ουρανίσκου , αυτό το μικρό γλυκάκι αποτελεί μια πανδαισία γεύσεων και βελούδινων υφών. Αυτή την εποχή του χρόνου λοιπόν η βιτρίνα του «Sakarya Tatlıcısı» περιέχει πάντα έναν δίσκο με τα λαμπερά κυδώνια, δίπλα στη συνηθισμένη ποικιλία του μικρού καταστήματος από μπακλαβά και άλλα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και γλυκά. Αφήστε τα πλήθη των τουριστών να δοκιμάζουνε κάθε λογής αδιάφορα γλυκά σε ακριβά ζαχαροπλαστεία της Κωνσταντινούπολης, και κατευθυνθείτε στο ναό του αυθεντικού ayva tatlısı, του σεκέρ παρέ, του ταβούκ γκιογκσού και του σοκολατένιου μπακλαβά. Όλα τα επιδόρπια παρασκευάζονται πιστά στις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας και τηρώντας τα πρότυπα υγιεινής.
Info : Dudu Odaları Sk. No:3,
Beyoğlu, İstanbul, ανοιχτά : 7 π.μ-10μ.μ , τηλ: (0212) 249 24 69. Η εγγύτητά του ζαχαροπλαστείου στο Λύκειο
Γαλατασαράι και τη Λεωφόρο Ιστικλάλ το καθιστά αγαπημένη συνήθεια στους
ταξιδιώτες και τους ντόπιους εργαζόμενους για μια γλυκιά απόλαυση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου