Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

«Balero» : Αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα και ......frozen Margarita στα Βόρεια προάστια

   Αποφασίσαμε να αναζητήσουμε λίγη …..μεξικάνικη αλεγκρία επιλέγοντας να γευματίσουμε στο “Balero” (cocina mexicana) στη Νέα Ερυθραία. Εντυπωσιακή η είσοδος με τον πολύχρωμο διάκοσμο «extravaganza» και τις γυναικείες φιγούρες να κοσμούν τους τοίχους . Ο υπέροχος κήπος με το σιντριβάνι μας μεταφέρει σε μια αυλή στο Μεξικό, γεμάτη χρώματα, αρώματα και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το menu περιλαμβάνει γνήσιες μεξικάνικες συνταγές (tacos, burritos και fajitas στο μαντέμι) παρέα με φανταστικά cocktails με βάση το ρούμι και την τεκίλα. Ξεκινήσαμε με μια δροσιστική και αναζωογονητική Corona , αυθεντική μεξικάνικη lager που απολαμβάνεται κατευθείαν από το μπουκάλι και συνοδεύεται πάντα από μία φέτα lime!!! Τι καλύτερο για αρχή από ένα αυθεντικό chili con carne , ένα εξαιρετικά δημοφιλές comfort food που γεννήθηκε απ’ τη κουζίνα του δρόμου και το οποίο συνοδεύεται εδώ με corn chips και πέντε διαφορετικά dip!!! 

Τα τραγανά tacos είναι η απόλυτη μεξικάνικη λιχουδιά , διαλέξαμε το Al pastor pork tacos μια υπερπαραγωγή με χοιρινό μεξικάνικο γύρο , ανανά, μείγμα τυριών, κόλιανδρο, κρεμμύδι και sour cream .Το chicken tacos ήταν γεμάτο με ψητό κοτόπουλο, λαχανικά σωτέ, μαρούλι, verde sauce και sour cream . Ο επίλογος γράφτηκε με ένα εξαίσιο steak ψημένο μαστορικά medium rare. Όλα τα κρέατα και ο κιμάς είναι από βοοειδή Black Angus. Παράγονται στην Αργεντινή από φάρμα με οικογενειακή παράδοση ενός αιώνα και τα μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά, ενώ η εκτροφή τους είναι φιλική προς το περιβάλλον. Στα επιδόρπια οπωσδήποτε θα δοκιμάσετε χειροποίητα churros και φανταστική Crema Catalana με άρωμα μαστίχας, φεγιτίνη και αποξηραμένο μάνγκο. Κλείσαμε με μια καλοκαιρινή frozen Margarita για να σβήσουμε τις πικάντικες αιχμές του τσίλι κον κάρνε .

Info : Balero , Χαριλάου Τρικούπη 162, Κηφισιά (Νέα Ερυθραία), τηλ.: 210 6200089. Λειτουργεί καθημερινά 18:00-00:00, Σάββατο και Κυριακή 13:00-00:00.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου