Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

«Parrot’s Beak» : Ένα bar που αφομοιώνει την τεχνική του zero waste και εμπνέεται signature cocktails χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου

To «Parrot’s Beak» αποτελεί αναμφισβήτητα το μπαρ-σημείο αναφοράς του Έβρου, αναδεικνύοντας τον παλμό της πόλης και το υψηλό επίπεδο της τοπικής bar σκηνής του. Προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό σύγχρονης μιξολογίας , θαυμάσιας εξυπηρέτησης αλλά και ενός οργανωμένου fingers food για κάθε στιγμή. Εκτός από τα εμπνευσμένα  signature cocktails που ξεχώρισε ο κόσμος υπάρχουν και άλλα που κλείνουν το μάτι στη βότκα και το ουίσκι δίχως όμως να σταματούν εκεί. Πίσω από την επιτυχημένη πορεία του «Parrot’s Beak» (το όνομα του είναι εμπνευσμένο από ένα σπάνιο είδος παπαγάλου) στο Διδυμότειχο κρύβεται ένας «φωτισμένος» mixologist και bar manager ο Πασχάλης Περιστεράκης . Με σκληρή δουλειά και με την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε συμμετέχοντας σε σεμινάρια, κλαδικές εκθέσεις και guests shifts , κατάφερε να κάνει το bar αναγνωρίσιμο στη περιοχή του αλλά και πανελλαδικά. Ένα μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία είχε και η πολυβραβευμένη bartender (νικήτρια του ελληνικού Bacardi Legacy το 2107) Λορέτα Τόσκα η οποία δημιούργησε τον πρώτο επαγγελματικό κατάλογο του bar

Ο Πασχάλης μαζί με την ομάδα του έχουν δημιουργήσει το δικό τους εργαστήριο για την παραγωγή νέων προϊόντων , πιστεύει ακράδαντα πως δεν έχει σημασία μόνο η τεχνική στην δημιουργία ενός κοκτέιλ αλλά και η ψυχή που βάζεις σε αυτό που κάνεις. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του zero waste (τίποτα δεν πάει χαμένο) όλα τα κοκτέιλ που δημιουργούν δεν αφήνουν σκουπίδια και υπολείμματα όπως κοτσάνια φρούτων, φλούδες και φύλλα. Όλη η ομάδα του ύστερα από έρευνες και δοκιμές πέντε μηνών στο Lab  εμπνεύστηκαν μια σειρά signature cocktails υψηλού γευστικού αποτυπώματος , χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά προϊόντα και γεύσεις του Διδυμοτείχου . Θα τα βρείτε στο μενού με τον τίτλο «Λόκαλ» και πρόκειται για εννέα κοκτέιλ με βάση τον Θρακιώτικο τραχανά, το φυτό της αιώνιας νιότης τον ελίχρυσο , τα σπαράγγια των Μεταξάδων , τη λεβάντα από το Πραγγί , το ταχίνι του Ελληνοχωρίου , ακόμα και το σιρόπι που περίσσεψε από το τοπικό γλυκό χαζουρλόπ που φτιάχνουν τα ζαχαροπλαστεία του Διδυμοτείχου ***** 

*****  Ξεκινήσαμε τις δοκιμές με το κοκτέιλ «Τραχανάς» που παίρνει την οξύτητα του από το kvass (ένα ζυμωμένο ελαφρώς αλκοολούχο ποτό που φτιάχνεται από τραχανά) και την  tequila blanco που περιέχει . Η γαρνιτούρα του είναι η πούδρα που έχει γύρω γύρω στο ποτήρι και είναι τα leftovers του παντζαριού και των raspberries τα οποία έχουν  αφυγράνει και τα έκαναν πούδρα προσθέτοντας τους και λίγο αλάτι. Ένα απροσδόκητα νόστιμο κοκτέιλ που δεν πέρασε απαρατήρητο από την παρέα  *****  Στο κοκτέιλ «Σπαράγγια»  η ομάδα φτιάχνει  ένα σιρόπι από πίκλα πράσινων σπαραγγιών από τους Μεταξάδες (για να έχει σπαράγγια όλο τον χρόνο παίρνει τα φρέσκα σπαράγγια και τα κάνει πίκλα) στο οποίο προσθέτει τζιν , μαστίχα skinos , τζίτζερ και σέτσουαν πιπέρι . Η γαρνιτούρα είναι λευκό σπαράγγι πίκλα . Η γοητεία και η μεταλλικότητα του τζιν είναι διάχυτη , κυριαρχούν τα γήινα αρώματα ενώ η καθαρότητα της  μαστίχας το καθιστούν μοναδικό  *****   Στην «Λεβάντα» που συλλέγουν από το χωριό Πραγγί (δίπλα στο ποταμό Έβρο) , την κάνουν πρώτα ένα σιρόπι μαζί με ελάχιστο δυόσμο , ενώ η βάση του αλκοόλ είναι η βότκα που την έχουν  αρωματίσει με φλούδες από lime , μαύρο και κόκκινο πιπέρι . Τέλος προσθέτουν στο ποτό κρέμα λικέρ κούμκουατ και lime για οξύτητα , ένα κοκτέιλ με βαθιά γεύση , γλυκές και αιχμηρές ισορροπίες  *****   Στο κοκτέιλ «Αμύγδαλα και καρύδια» ο Πασχάλης χρησιμοποιεί παλαιωμένο ρούμι, αφού πρώτα φτιάξει ένα orgeat (είναι μια σουμάδα) με αμύγδαλα και καρύδια μικρών τοπικών παραγωγών (τα αφήνει να μαλακώσουν στο νερό και τα χτυπάει στο θερμομίξ μαζί με μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο , γλυκάνισο, γαρύφαλλο , αλάτι και κανέλα) ενώ προσθέτει το waste των σιροπιών από το τοπικό γλυκό χαζουρλόπ που φτιάχνει το ζαχαροπλαστείο Galaxy. Η γαρνιτούρα του είναι τριμμένο μοσχοκάρυδο και δυόσμος .Οι ξηροί καρποί με το ρούμι , το μοσχοκάρυδο , το γλυκάνισο και το λάιμ αποτελούν έναν από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς και το κοκτέιλ καταναλώνεται με μια απίστευτη ευκολία *****  Κλείσαμε με τον «Ελίχρυσο» (ένα βότανο που ακόμη και αν αποξηραθεί κρατάει το χρώμα και το άρωμα του), εδώ προσθέτουν λονδρέζικο dry gin αφού πρώτα το έχουν αρωματίσει με φλούδες λάιμ , λευκό και μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια φτιάχνουν έναν τόνικ από το άνθος του ελίχρυσου και το ανθρακώνουν όλο μαζί , ένα μέρος του τόνικ που περισσεύει του προσθέτουν ζελατίνη και δημιουργούν ένα «νόμισμα» ζελέ για γαρνιτούρα. Ένα κοκτέιλ με διακριτική πικράδα , βοτανικό και δροσερό σαν τσάι ***** Τέλος να σημειώσουμε πως το bar food προσφέρει καθημερινά 18:00-23:30 επιλεγμένα finger food και τα Σαββατοκύριακα 12:00-23:30 η κουζίνα δημιουργεί εξαιρετικό brunch όπως croque Madame , pancakes , corn dog, falafel wraps , burgers αλλά και ένα νέο  lobster (τοπικών γεύσεων) με ομελέτα θρακιώτικου καβουρμά , τοπικό τυρί Διδυμοτείχου Τραμπίδη και μια sauce hollandaise *****

Info :  Βασιλέως Γεωργίου 20 , Διδυμότειχο, τηλ: +2553024478 , Ώρες λειτουργίας :  Δευτέρα-Κυριακή 09:00 - 03:00 .


















 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου