Ξεκινήσαμε μ΄ ένα καλοδουλεμένο nigiri από καπνιστό χέλι , βινεγκρέτ μπέικον , βλήτα και παντζάρι , καταφθάνει οσονούπω και η υπέροχη «βελουτέ» ταραμοσαλάτα , με ενημερώνουν πως το μυστικό στη παρασκευή της είναι το προζυμένιο ψωμάκι που περιέχει. Ακολουθούν τα ψητά φασολάκια σχάρας , με pesto ντοματοπολτέ , πιπέρια Φλωρίνης , ραπανάκια και κατσικίσιο ωριμασμένο τυρί , και μια ντελικάτη λεύκη βιολογική μελιτζάνα καπνιστή με βλήτα , τριμμένη ντομάτα , σταμνοτύρι και τηγανητό τραχανά . Για κυρίως επιλέξαμε δυο πιάτα που μας προσέφεραν ουσιαστική μαγειρική ζεστασιά , μια και η καλή πρώτη ύλη στη κουζίνα του «Φίτα» κρατά ρόλο πρωταγωνιστή . Γλυκοφάγωτο αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι με απίθανη αρωματική σάρκα που συνοδευόταν με πατάτες πλακί και ένα μαστορικά ψημένο θράψαλο σχάρας , με συνοδεία ρεβυθάδας, σάλτσας κακαβιάς, ταραμά και λουίζας . Θα επανέλθω στο εστιατόριο γιατί θεωρώ πως έχει να μας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες γαστρονομικές συγκινήσεις . Ακούσαμε για μαριναρισμένη ντάσκα (είδος μικρού τόνου) που σερβίρεται με χόρτα και μουστάρδα ντιζόν , για πολίτικες σαρδέλες σε αμπελόφυλλο , για σουγάνια (γεμιστά κρεμμύδια Μυτιλήνης) με χταπόδι , σάλτσα φάβας και μάραθο που δεν τα βρήκαμε στο μενού , γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να ξαναέρθουμε συντόμως .
Info : Ντρουμ 1 και Κασομούλη 6, Νέος Κόσμος, Αθήνα , ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας , τηλ : 211 4148624.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου