Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Η κόκκινη «Πύλη» του Κτήματος Μιχαηλίδη αποτελεί ένα διαμάντι του Δραμινού αμπελώνα


Καθώς δοκιμάζουμε την “Πύλη”  τον ερυθρό πολυποικιλιακό οίνο (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) του Kτήματος Μιχαηλίδη εσοδείας  2015 μας εντυπωσιάζει  κατ’ αρχάς με το χρώμα του…... ρουμπινί με έντονες ανταύγειες!!!  και μας  ξαφνιάζει ευχάριστα  με τα ιδιαίτερα αρώματά του ,  άγρια φράουλα, ώριμος ζαμπούκος , βύσσινο, αγριοκέρασο, βατόμουρο (είναι τα φρούτα που βρίσκεις στην ορεινή περιοχή του Πολύκαρπου λίγο πιο πάνω από την πόλη της Δράμας), ευκάλυπτος, σταφίδα  και αν κλείσεις τα μάτια σου.... σου έρχονται μνήμες και αρώματα από τα παιδικά σου χρόνια... μαρμελάδες της μαμάς!!! Στο στόμα οι τανίνες του σε γοητεύουν, με τα αρώματα των φρούτων και του ξύλου να κρατούν μία ισορροπία και να χαρίζουν διάρκεια στην επίγευση. Οι αλκοολικοί του βαθμοί 14,5%  ικανοί για να συνοδεύσουν ιδανικά κρέατα ξηράς ωρίμανσης σε εκτέλεση medium rare


   Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ

Το 1924 ο Κώστας Σεμερτζίδης , ο παππούς του οινοποιού Ιορδάνη Μιχαηλίδη ( πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία) ξεκινά να φτιάχνει το πρώτο του κρασί στα Κύργια της Δράμας. Το μικρό οικογενειακό οινοποιείο αρχίζει να αναπτύσσεται όταν ο Σίμος Μιχαηλίδης αναλαμβάνει και επεκτείνει τον αμπελώνα του Λαγότοπου το 1970. Η τρίτη γενιά εκφράζεται από τον  Ιορδάνη  Μιχαηλίδη που  ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χώρο του ελληνικού κρασιού σε μικρή ηλικία, το 1992, όταν αποφάσισε να αναλάβει τον οικογενειακό αμπελώνα που πρώτος είχε φυτέψει ο παππούς του στα Κύργια και να δώσει νέα πνοή στα αμπέλια. Όμως η ενασχόλησή του με το αμπέλι μετράει πολύ περισσότερα χρόνια αφού από μικρός μαθήτευσε κοντά στον παππού του Κώστα Σεμερτζίδη και σιγά – σιγά μόνος του άρχισε να πειραματίζεται, να φυτεύει και να δοκιμάζει τους καρπούς των προσπαθειών του. Έτσι η αγάπη του για τα αμπέλια μεγάλωνε όσο ανδρωνόταν και εκείνος, μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης να πάρει στα χέρια του την πολύτιμη οικογενειακή κληρονομιά. Προχώρησε πρώτα  σε φύτευση νέων αμπελιών επιλέγοντας τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά, το Merlot, το Cabernet κα . Ακολούθησαν οι πρώτες οινοποιήσεις και το 2005 το όραμά του άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης, πάντοτε προσηλωμένος πάνω από το αμπέλι του αλλά και τα βαρέλια μέσα στα οποία ωριμάζει το κρασί, φροντίζει με προσοχή και σεβασμό μέρα με τη μέρα για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.


                                                                           Γιάννης Τατσίδης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου