Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ανδρέας Καμάριας : Ο μοναδικός Έλληνας Σεφ που εργάστηκε στο Εστιατόριο του Gordon Ramsay στο Λονδίνο


Ήρθε αθόρυβα , χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανέλαβε  Head chef στο εστιατόριο Epicure , ο λόγος για τον Ανδρέα Καμάρια, ένας chef (με περγαμηνές στο ενεργητικό του) που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη φαντασία του , την  έμπνευση και τις  φρέσκιες ιδέες του  να δώσει ένα κοσμοπολίτικο αέρα στο μενού του εστιατορίου . Γνώστης της διεθνούς  κουζίνας  και προσηλωμένος στη γαστρονομική ποιότητα ανανέωσε το μενού του Epicure με signature πιάτα θαλασσινών γεύσεων χρησιμοποιώντας άριστες πρώτες ύλες από μικρούς πιστοποιημένους παραγωγούς . Ξεχωρίζει τη γαλλική κουζίνα , υπηρετεί με επιτυχία την ιταλική , αγαπάει την ασιατική και κρατάει μόνο το στήσιμο και την παρουσίαση από την «αδιάφορη» Βρετανική κουζίνα.

                            ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 

Ο Ανδρέας Καμάριας γέννημα θρέμμα της Καβάλας πήρε τις πρώτες γνώσεις μαγειρικής φοιτώντας στη σχολή "La Maison De Gourmet" της Μαρίας Παπανικολάου .Τα πρώτα ολοκληρωμένα βήματα στο χώρο της εστίασης τα έκανε στη γενέθλια πόλη δουλεύοντας στα εστιατόρια «Μπαχάρι» του Αλέξανδρου Πούλου  και  «Art de Cuisine» του Δημήτρη Δοξάκη  Το 2010 με την οικονομική κρίση προ των πυλών μεταναστεύει στο εξωτερικό για να εργαστεί , πρώτος σταθμός το «Rafters» Resort  στο Νιούπορτ της  Ουαλίας , κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί αποφασίζει να στείλει το βιογραφικό του στα εστιατόρια του κορυφαίου Βρεττανού chef Gordon Ramsay . Τον προσλαμβάνουν στο «Bread Street Kitchen» ένα από τα πολλά εστιατόρια του Γκόρντον Ράμσευ στο Λονδίνο με ανοιχτή κουζίνα και με μενού εμπνευσμένο από τη διεθνή μαγειρική σκηνή Η συνέχεια είναι εξ ίσου λαμπρή προσλαμβάνεται ως chef de partie (υπεύθυνος τμήματος της κουζίνας) στο εστιατόριο «Pétrus» (βραβευμένο με αστέρι Michelin) του Gordon Ramsay στη καρδιά του Knightsbridge  στο Λονδίνο. Το «Pétrus» προσφέρει μοντέρνα γαλλική κουζίνα χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εποχιακά υλικά και εκτελώντας τόσο κλασικές όσο και σύγχρονες τεχνικές. Το 2019  επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου “Noell  στη Θεσσαλονίκη , ενώ το καλοκαίρι τον βρίσκει να εργάζεται ως Head chef  στο «ΙΜΑΡΕΤ» . Από τον Οκτώβριο ανέλαβε Head chef  στο  εστιατόριο "Epicure"
                
                                                                          Stathis Harpas 
 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου