Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Φέτα «Μετεώρων» και Γιδοτύρι από τους αδερφούς Καλτσούδα στη Καλαμπάκα


Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 οι αδερφοί  Καλτσούδα ξεκίνησαν την λειτουργία του τυροκομείου τους  στη Μύκανη της  Καλαμπάκας , λίγα χιλιόμετρα από τους πρόποδες των ιερών βράχων των Μετεώρων. Συλλέγουν  καθημερινά το αιγοπρόβειο γάλα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής αφού πρώτα έχουν διασφαλίσει τη ποιότητα της πρώτης ύλης εφοδιάζοντας τους παραγωγούς με ειδικές δεξαμενές ψύξης ώστε το γάλα να ψύχεται και να διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία έως την ώρα της παραλαβής του.

ΦΕΤΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ : Η  φέτα τους έχει σταθερή ποιότητα και πλούσια γεύση, παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα (όπου το γάλα της αίγας δεν ξεπερνά το 30%) ενώ η διατροφική της αξία είναι εξαιρετική . Η φέτα των αδελφών Καλτσούδα δεν είναι αλμυρή, είναι καλά ψημένη , εύγευστη και έχει πικάντικη επίγευση. Έχει κατοχυρωθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ( Π.Ο.Π ). 

ΓΙΔΟΤΥΡΙ : Είναι ένα παραδοσιακό προϊόν , που υπάρχει στο ελληνικό τραπέζι από τα αρχαία χρόνια.  Παράγεται από 100% αγνό κατσικίσιο γάλα από γίδες ελευθέρας βοσκής των βουνών της Καλαμπάκας και χαρακτηρίζεται από το κατάλευκο χρώμα του.  Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ασβέστιο, με μοναδική πλούσια γεύση και ευχάριστα γαλατένια αρώματα!!!  Τα προϊόντα διατίθενται σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και σε αγορές του εξωτερικού , στη Καβάλα θα τη βρείτε στο delicatessen «ΤΥΡΑΞΙΑ» του Βασίλη Κελεμένη απέναντι από τον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων .

TIPS : Το τυροκομείο βρίσκεται στη Μύκανη-Καλαμπάκας , Τρίκαλα ,  Τηλέφωνο: 2432082444 , e-mail: gianniskaltsoudas@gmail.com , Υπεύθυνος: Καλτσούδας Γιάννης.  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου