Αυτό το λιλιπούτειο, πεντανόστιμο Συμιακό γαριδάκι είναι ο πρωταγωνιστής στην
κουζίνα της Σύμης , έχει ζωηρό πορτοκαλί χρώμα,
γλυκιά γεύση και υπέροχη μυρωδιά.
Τηγανίζεται για μερικά λεπτά σε καυτό λάδι και τρώγεται ολόκληρο μαζί με το κέλυφος , είναι
μια πρώτης τάξης λιχουδιά που υπόσχεται γαστρονομική απόλαυση στον ουρανίσκο .
Λόγω της κρίσης όμως δεν γίνεται πλέον ανάρπαστο, καθώς η τιμή του φτάνει τα
20-25 ευρώ το κιλό, μια μερίδα με Συμιακό γαριδάκι στη ταβέρνα θα σας κοστίσει
γύρω στα 12-15 ευρώ . Όπως και να έχει όμως θεωρείται εξαιρετικός ουζομεζές , αξίζει
λοιπόν να επισκεφτείτε τη Σύμη και να το δοκιμάσετε τηγανητό στις ταβέρνες του Γιαλού
και του Χωριού. Αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στο νησί την εποχή που
διοργανώνεται η Γιορτή Γαρίδας και Παραδοσιακών Ελληνικών Συνταγών, στο πλαίσιο
του Φεστιβάλ Σύμης, μην τη χάσετε γιατί η τοπική Ένωση Γυναικών μαγειρεύει και σερβίρει το γαριδάκι σε χωνάκι στους ντόπιους και τους επισκέπτες
του νησιού, οι οποίοι το τιμούν δεόντως .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου