Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

«Los Loros» : Λατινοαμερικάνικη κουζίνα σε street food εκδοχή στο κέντρο της Αθήνας !!!


Info : Στη γειτονιά της πλατείας Συντάγματος τα μαγαζιά με ethnic κουζίνα αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια , αυτή τη φορά ξετρύπωσα στη γωνιά των οδών Ξενοφώντος & Νίκης , τους «Παπαγάλους» ένα μικρό , cozy χώρο που προσφέρει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις από τη Κολομβία και τη Βενεζουέλα  . Los Loros (σημαίνει παπαγάλος στα κολομβιάνικα) ονομάζεται το νέο στέκι που δημιούργησαν δυο νέοι άνθρωποι ο chef Marko Rossi και η food editor Μάρω Παρασκευούδη. Εδώ θα βρείτε λατινοαμερικάνικη κουζίνα σε street food εκδοχή , κυριαρχούν τα empanadas (μικρά πιτάκια) και τα arepas στρόγγυλα ψωμάκια φτιαγμένα από καλαμποκάλευρο, είναι η εκδοχή του σάντουιτς στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι empanadas, είναι τυλιχτές πίτες σε  σχήμα μισοφέγγαρου  , δοκίμασα αυτήν με τον κιμά που ήταν νοστιμότατη  αλλά υπάρχει και η vegan εκδοχή της με πράσο, σπανάκι,  κύμινο , φυστικουβούτυρο , αυγό, πατάτα, ρύζι και lime . Τα χειροποίητα πιτάκια από καλαμποκάλευρο τα arepas  είναι άπαιχτα και πολύ πιο νόστιμα , στα γεμίζουν με φαλάφελ από φασόλια ενδιαφέρουσα κι αυτή η εκδοχή , αλλά θα σας προτείνω να επιλέξετε arepas με εξαιρετικό ψιλοκομμένο χοιρινό chicharron ή με κοτοσαλάτα , αβοκάντο και lime. Τα πρωινά το «Los Loros» σερβίρει δυνατούς κολομβιανούς καφέδες , εξωτικούς χυμούς και smoothies.
 
Η κάβα: Προσφέρει βενεζουελάνικα ρούμια και ενδιαφέροντα μη αλκοολούχα ποτά , εμείς δοκιμάσαμε και μας άρεσε το «Maltin» ένα ποτό βύνης που περιέχει ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο 100%. Tο «Pimento» ειλικρινά με ξάφνιασε ευχάριστα , είναι ένα καινοτόμο , δροσιστικό μη αλκοολούχο αναψυκτικό γαλλικής προέλευσης και περιέχει φυσικά αρώματα ginger , tonic και καυτερής πιπεριάς(!!) είναι δε χαμηλό σε θερμίδες και ζάχαρη .

Tips :  «Los Loros»  Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Σύνταγμα , Τηλ: 210 3243232 , Ανοιχτά καθημερινά 11.00-21.00, εκτός Κυριακής)












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου