Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Εστιατόριο «Elea» : Το γευστικό meeting point της Φιλιππούπολης


Το  εστιατόριο «Elea»  υπό νέα διεύθυνση (μετέχουν στο σχήμα ένας Έλληνας και τρεις Βούλγαροι επιχειρηματίες) , ανανεωμένο προσωπικό και με επικεφαλείς δυο Έλληνες chef  ξεκινά τη νέα του πορεία για να κατακτήσει την κορυφή στον γαστρονομικό χάρτη της Φιλιππούπολης . Ο  εσωτερικός χώρος περίτεχνος και λειτουργικός , σχεδιάστηκε από Έλληνα διακοσμητή  που έδωσε βάση και στη πιο μικρή λεπτομέρεια , σε περίοπτη θέση φιγουράρουν δυο δένδρα ελιάς το σήμα κατατεθέν της επιχείρησης  . Την κουζίνα επιμελούνται δυο Έλληνες chef o Παναγιώτης Πλευρίτης από τη Σπάρτη , έχει γράψει αμέτρητες  ώρες δουλειάς  στις κουζίνες της γείτονος χώρας και χειρίζεται με άνεση μια διεθνή γκάμα πρώτων υλών δημιουργώντας πιάτα με απίστευτο γευστικό βάθος και ο Λάκης Σταματάκης από τη Καβάλα ανεκτίμητη αξία στις θαλασσινές γεύσεις και το μαστορικό  ψήσιμο . Για πολλά χρόνια ο Λάκης υπήρξε ιδιοκτήτης εστιατόριων στην περιοχή του Παγγαίου , ήταν αυτός  που έμαθε τους Καβαλιώτες πριν από 13 χρόνια να τρώνε το μυλοκόπι  ένα μεγαλόσωμο και νόστιμο ψάρι αλλά άγνωστο  στους περισσότερους την εποχή εκείνη . 
Η γαστρονομική ταυτότητα του «Elea» είναι η  ευρωπαϊκή κουζίνα με την ελληνική  να κρατά τα σκήπτρα . Το μεσημεριανό μενού  προσφέρει ξεχωριστά πιάτα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα , γιουβέτσι, λαχανοντολμάδες, σμυρναίικα κεφτεδάκια , παστίτσιο , ιμάμ μπαϊλντί , ψαρόσουπα κα. Ολόφρεσκα ψάρια από  τις θάλασσες  της Καβάλας  θα βρείτε καθημερινά στο  εστιατόριο Elea , στην βιτρίνα φιγουράρουν  γαρίδες , συναγρίδες , λαυράκια , μυλοκόπια , φαγκριά  και όστρακα. Πίσω από τις ατόφιες θαλασσινές νοστιμιές βρίσκεται ο Λάκης Σταματάκης , ετοιμάζει , φιλετάρει και ψήνει με μοναδική δεξιοτεχνία στη σχάρα.   
 Θα εκτιμήσετε το μεγαλείο της απλότητας με το φιλέτο αλανιάρας τσιπούρας με λιαστή ντομάτα , θα ζωντανέψουν  οι αισθήσεις σας με το φιλέτο συναγρίδας και τα καραμελώμενα κρεμμύδια σβησμένα σε ουίσκι 12 ετών , θα σας κερδίσει το λαυράκι ένα θαύμα όψης και γεύσης και θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα λεμονιού , κάπαρη , αγριόρυζο και λαχανικά. Για τους λάτρεις του κρέατος το μενού προσφέρει πιάτα που βγάζουν αβίαστη νοστιμιά και προκαλούν γαστρονομικό ενθουσιασμό , με πρώτο και καλύτερο το μοσχαρίσιο φιλέτο με σος πιπεριού, πατάτες ντοφινουάζ και λαχανικά , τα ντελικάτα χοιρινά φιλετάκια γεμιστά με λιαστή ντομάτα, προσούτο και σος ροκφόρ , κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα ντιζόν, πατάτες ντοφινουάζ και λαχανικά σχάρας . Καθημερινά οι σούβλες έχουν την τιμητική τους εδώ μια και οι Βούλγαροι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο κότσι και τα pork ribs !!! Ο επίλογος της επίσκεψης μας γράφτηκε ελληνικά με μια πιατέλα γεμάτη από  αγαπημένα γλυκά , γαλακτομπουρεκάκι, χαλβάς σιμιγδαλένιος, σοκολατόπιτα , σαραγλάκια και παγωτό βανίλια .

Η Κάβα : Πλήρως ενημερωμένη περιέχει δημοφιλή κρασιά του ελληνικού μακεδονικού αμπελώνα (Γεροβασιλείου , Βίβλια Χώρα , Porto Carras , Κτήμα Άλφα) , τοπικά κρασιά της Βουλγαρίας , επιλεκτικά κρασιά της Ιταλίας , Γαλλίας και των Νέων Χωρών (Χιλή, Αυστραλία , Νέα Ζηλανδία) .  Για αυτούς που αγαπούν τα αποστάγματα θα βρουν αρκετά ελληνικά ούζα όπως του Ισιδώρου Αρβανίτου ,  Άδολο , Ματαρέλλη , Μίνι και ούζο 12 .

Ειδικό menu : Το εστιατόριο “ELEA” είναι κατάλληλο και για vegetarian θα βρείτε πάντα στο μενού χορτοφαγικά πιάτα. Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη όλα τα μαγειρευτά που φτιάχνουν οι chef Παναγιώτης Πλευρίτης και Λάκης Σταματάκης είναι χωρίς γλουτένη.

Tips : Το εστιατόριο «Elea» διαθέτει το χώρο του για επαγγελματικές συναντήσεις , δείπνα εορτών και δοκιμασίες κρασιών . 📞 Για κρατήσεις: 088 554 4051 , 📍бул. "Санкт Петербург" 131, 🔰Ресторантът работи от понеделник до неделя включително, от 10:00 до 01:00 часа.
 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου