Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Τρίερ , Γερμανία (Travelling with taste as our guide: Trier , Germany)

Στο Trier έφτασα σιδηροδρομικώς από τη Κολωνία , αυτή η πόλη  έχει όλα όσα χρειάζεστε για μια ρομαντική απόδραση :  ιστορικό κέντρο γεμάτο με αρχαία ερείπια και μεσαιωνικά κτίρια , αμέτρητους  πολιτιστικούς θησαυρούς.  λιθόστρωτες πλατείες και μια γραφική «περατζάδα» κατά μήκος του ποταμού Μοζέλλα . Είναι η αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας , πατρίδα του Καρλ Μαρξ και βρίσκεται πάνω στον ποταμό Μοζέλλα, συνορεύοντας με το Λουξεμβούργο. Ο επισκέπτης του Trier θα αισθανθεί αμέσως τις νότες της γειτνίασης με τη Γαλλία , ιδίως όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την καλή γεύση. Μια σειρά από  μπυραρίες και εστιατόρια με εξαιρετικές διακρίσεις τόσο στην πόλη όσο και στις γύρω περιοχές, προσφέρουν  γαστριμαργικές απολαύσεις που δεν φοβούνται τις συγκρίσεις. 

Το ψητό χοιρινό είναι εδώ πολύ  δημοφιλές πιάτο και το σερβίρουν με τον  κλασικό πουρέ πατάτας ή με κόκκινο λάχανο , σαφώς το σνίτσελ κρατά την πρωτοκαθεδρία ενώ φτιάχνουν και μια  νοστιμότατη σούπα πατάτας με λουκάνικο  Bockwurst . Τα εκπληκτικά κρασιά από τις περιοχές Mosel, Saar και Ruwer  θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στην τέρψη του ουρανίσκου σας  , αρκετά συχνά  οι ντόπιοι αμπελουργοί  οργανώνουν εντυπωσιακές γιορτές κρασιού τις οποίες αξίζει να επισκεφτείτε . Βέβαια το κορυφαίο όλων είναι το Φεστιβάλ Κρασιού και Γαστρονομίας που διαρκεί ένα μήνα και συμμετέχουν εστιατόρια της περιοχής αλλά και επιλεγμένα σημεία που προσφέρουν εκλεκτές τοπικές νοστιμιές . Θα κλείσω με μια γευστική πρόταση το «Historischer Keller» (Simeonstraße 46) είναι ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο (όχι ιδιαίτερα τουριστικό) στη  καρδιά του μεσαιωνικού Trier που αξίζει της προσοχή σας και θα σας προσφέρει νόστιμα πιάτα της γερμανικής κουζίνας με λίγο τσιμπημένες τιμές .

 











                                               
                   
 


































 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου